Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno co vše se dá vyměnit v PC sestavě aby mi to bralo legální XP

Jako aby to bylo čistě legální ? Záleží kdy byla ta windows koupená. Podle poslední verze od Microsoftu platí že OEM je vázaná na základní desku a se smrtí základní desky oem licence padá. Výjimka je pokud se to stane v době záruky na desku ALE maximálně do dvou let od koupení, potom se deska může vyměnit a OEM licence platí.

V době kdy jsem si XP Prof kupoval (2001)(za 5500kč) platilo že musí zůstat 2/3 počítače původního. Takře moje Windows XP Prof by už legální dávno nebyli protože moji K7T Turbo vzal čas.
Mezitím Microsfot jistě udělal 10 dalších různých verzí.Záleží s čím jsi souhlasil při instalaci/při rozlepování obalu s XP.

Neoficiálně se to dělá tak, že když už jsi microsoftu jednou zaplatil tak to používáš dokud se nevymění bedna od pc. Aktivací to projde i telefonickou. Nikdo neřeší že ty windows byli aktivovaný 5let pozpátku a ty tvrdíš že jsi vyměnil desku v záruce.
Legální je to tak napůl čili vůbec:-D. Ale nemáš u toho ty šeredný černý okna a hlášku že ses stal obětí počítačové kriminality.

Jestli tě chytnou půjdeš sedět na Mírov:-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny