Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nová Motorola Edge 30 - Adaptivní jas v přítmí na 0%

Dneska jsem mamce pořídil nový telefon Motorola Edge 30. Momentálně jsem dodělal migraci ze starého telefonu a provedl aktualizace na Android 13. Celou dobu si ale všímám jedné (pro mě) zvláštní věci. Jsem v pokoji, kde mám zatemňovací závěs, takže je tu tma a maximálně tu září monitory od PC.. Můj Samsung S10e s adaptivním jasem se v tomhle prostředí drží mezi 40-60%.. Ale Motorola nastaví jas na 0%, takže je prd vidět. Když vyjdu ven z pokoje, tak se to chová dobře, ale v přítmí to prostě nastavuje stupidně 0% a není tam skoro nic vidět..

Je to u Motorol normální? Nic nezměnil ani reset adaptivního jasu. Žádný jiný telefon, který jsem kdy měl takhle stupidně jas nenastavoval. Co s tím? Adaptivní jas nepoužívat? Nebo se to dá nějak napravit?

Řešení:

No, ještě koukám, že při adaptivním jasu je napsané, že když posunu posuvník, tak tím dávám té funkci na vědomí moje preference jasu.. Možná tedy zkusím párkrát, když se jas sníží na 0% nastavit třeba 50% a třeba se to naučí fungovat lépe. Pokud to nepomůže, tak ho vypnu úplně.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Motorola má korektné nastavenie pre automatický jas. To čo píšeš presne odpovedá tomu ako to má fung… poslední
KMX 16.07.2023 07:46
KMX

Motorola má korektné nastavenie pre automatický jas. To čo píšeš presne odpovedá tomu ako to má fungovať. V takmer úplnej tme je správne nastavenie jasu 0-10%, za bežného dňa alebo v bežne osvetlenej miestnosti kdesi uprostred prípadne mierne vyššie 40-60% a vonku na slnku 100%. Môžeš zároveň robiť aj sám úpravu a z tvojich preferencií sa to postupne skoriguje na ideálne hodnoty. Ja mám motorolu niekoľko rokov a je to prvý výrobca u ktorého automatický jas funguje korektne. Predtým som mal HTC, Samsung a Xiaomi kde automatický jas vôbec nefungoval správne a nebola ani možnosť to simultánne korigovať ručne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru