Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pokrytí signálem a volba venkovních kamer

Ahoj,

chtěl bych se prosím zeptat, zda má někdo zkušenosti se zasí'ťováním velké oblasti a rozmístěním venkovních kamer. Předně se mi jedná o to, zda je řešení srkze WIFI tou nejlepší možností, a jaké kamery zvolit?

Máme aktuálně neblahou zkušenosti a na základě tohoto bychom chtěli rozmístit 4 kamery po pozemku, přičemž nejdelší vzdálenost mezi dvěma by byla zhruba 266 metrů.

Předpokládám, že by se nejdříve musel zajistit na ploše silný internetový signál a teprve pak bychom skrze WIFI připojovali kamery, je to tak? No a v této otázce bych chtěl požádat o radu, jaké zařízení na pokrytí signálem zvolit a také jaké kamery, máte-li někdo zkušenosti. Zároveň, zda je důležité, aby byly na jedné společné síti, nebo mohou být dvě různé. Nejsem si jistý, jak bych to řešil přes IoT, například.

Přikládám názorný obrázek, jak bychom si to představovali, co se rozmístění kamer týče, jejich společné vzdálenosti. Také jsem názorně zaznačil, že už máme dvě místa wifi signálem pokrytá, ale jedná se o klasický 1 router pro domácí účely.
Modrou jsou značeny vzdálenosti, černou pak cesta k jednotlivým místům. Červeně jsou kamery a přerušovanou čarou zhruba hranice pozemků, včetně názorné polohy budov.

Moc díky.

Předmět Autor Datum
Kamery budou stejně potřebovat napájení, a většina IP kamer umí PoE - napájení po datovém kabelu, po… poslední
lucifer 22.07.2023 15:44
lucifer

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru