Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem CPU ryzen 7800x3D a DCP latence

Ahoj máte někdo zkušenosti s vysokou latenci u amd systému 7000 řady cpu? Na amd forum je toho celkem dost, zatím co pomáha je tedy restart systému a podle latencymon je to ok. JInak je latence skoro na konci stupnice červená. Zasekává se zvuk a já myslel, že to dělají senzory u hwinfo64, ale ted po restartu ani tak.
Někdo radí vypnout protokol IPv6 někdo v biosu vypnout usb nějaké nastavení a někdo píše, že to může způsobovat TPM 2.0 když je zapnuto. Dík za info
Ještě to taky může být, že je nastaven expo operační pamět.
Těžko řící, je ale divné že po restartu to přestane, takže antivir, avast firewall to není to by po restartu taky dělalo.
Dík jestli máte někdo zkušenost u amd platformy 7000 řady.
U toho latencymon byl druhý řádek přes 20 000 ted 293.

Předmět Autor Datum
Předpokládám tedy když to má hodně lidí tak to v hw není, ale spíše bud v biosu nebo špatný bios a o… poslední
lopater150 24.07.2023 10:50
lopater150

Předpokládám tedy když to má hodně lidí tak to v hw není, ale spíše bud v biosu nebo špatný bios a operační pamět, když je pamět přetaktována. Hodně lidí má taky u 7000 řady problém u taktování paměti okolo 6000MHz, pokud sem dal já 6000MHz někdy to prošlo a někdy se pc přes zaseknul.
Brzo ma vyjít další bios tak uvidím.
Prej to údajně dělal i nvidia ovladač, ale nejnovější ovladač to opravil - tedy asi. To by ale asi dělalo i po restartu.
V biosu kromě vypnutí q code teploty jen na kody chybové, nastavení ventilátoru a expo amd na 5600MHz nic není jinak - jo ještě vypnutí gpu integrované a taky zapnutí toho TPM 2.0.

https://community.amd.com/t5/processors/high-latency-causing-skipping-audio-problems-only-happens-with/m-p/598091

S deaktivací fTPM v biosu to funguje dobře, žádné zadrhávání nebo ztráta zvuku a mohu hrát hry celé hodiny, takže si myslím, že je to stále problém s AMD a nebyl vyřešen v nejnovějších procesorech AM5, z toho, co vidím na internetu, to byl také problém s AM4.

Má někdo jiný stejný problém s aktivací fTPM.
Může to být i tohle příčina? Ale že by po restartu fungoval?

Po rozhlédnutí jsem v možnostech napájení zakázal "Nastavení selektivního pozastavení USB" a nějak to vyřešilo. Od té doby jsem nezakoktal. Mám připojeno hodně USB zařízení lol, takže to může být důvod.
Zajimavé, ale na internetu se nikde obecně nemluví, že amd má takový problém.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru