Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook má i po důkladném vyčistění velmi vysoké teploty!

Dobrý den, vlastním notebook MSI GE60 2PE, je to už starší notebook, vhodný na staré hry, a internet, bohužel jsem si všiml že při občasném hraní starších her (2010-2015) se procesor strašně přehřívá... Takže jsem notebook rozebral, důkladně vyčistil chladič, i žebra chladiče od prachu, a ješte jsem si všiml že na CPU a GPU byla hodně stárá zaschlá pasta která nešla ani pomalu dolu.. Tak jsem tam rovnou dal novou pastu - konkrétně pastu " Cooler Master High Performance Thermal " jelikož už jsem pastoval hodněkrát PC, NTB, a vždy to bylo v pořádku, tak vím kolik pasty a podobně nanést... Pak jsem tedy utáhl pořádné chladič i vše ostatní....

Bohužel výsledek je takový že jsem otestoval např gta V, problém hra nelaguje, jede plynule, ale Stupně procesoru jsou 95-97, což se mi zda dost divné když je to vyčištěné a přepastované... Vlastně je výsledek jako před vyčištením a přepastovaním stejný, teploty na tom byly dost podobně.. Jak je možné že jsem důkladně vyčistil a přepastoval cpu,gpu, a teploty jsou takové? Nepoužívam notebook na hraní her často, jde jen o občasné hraní starých her.

Krom toho by jsem rád zmínil že větrák už nějakou dobu delá celkem divný zvuk.. (vrže nebo rachtá nonstop...), což už dělalo ještě než jsem to rozebíral.. Může to mít něco společného s tím že se tak přehřívá? Jinak notebook se chová normalně, je plynuly, nemůžu si stežovat, jen ty teploty jsou katastrofa... Nějaké rady? Koupit nový/lepší chladič? Nebo snad lepší pastu? Třeba je nějaká bídná... Fakt nevím.... Děkuju za každou radu.. Jen chci dodat že notebook jsem špatne nevyčistil, nepřepastoval.. už jsem takhle čistil xx noteboků a teploty byly pak vždy parádní..

Přidávám obrazek z MSI AfterBurneru kde jsou videt teploty při GTA V Online.

1GsqVLb

MSI GE60 2pe

Intel core i5 4210H
16GB RAM
GeForce GTX 860M
SSD 512GB Samsung EVO
Orginalni Windows 10 s nejnovejsima aktualizacema.

Děkuji předem.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nechápu, proč každý drbe pastu z procesoru a dává novou. Když je ztvrdlá, vůbec to nevadí. Pasta má…
Rce 04.08.2023 22:34
Rce
Pokud chladič při očistě sundal, nemůže ho dávat znovu na zaschlou pastu. Musí ji vyměnit. Jinak apr… poslední
RedMaX 05.08.2023 09:08
RedMaX

Nechápu, proč každý drbe pastu z procesoru a dává novou. Když je ztvrdlá, vůbec to nevadí. Pasta má za úkol vyrovnat výrobní nepřesnosti (hrby) na styčných plochách a je fuk, že ztvrdne. Ba dokonce IMHO je to tak lepší. Drbat to dolů je blbost. Veškeré čištění bych omezil na vyfoukání žeber chladiče a vyfoukání větrníků. Ostatním jen uškodíš.

Pokud chladič při očistě sundal, nemůže ho dávat znovu na zaschlou pastu. Musí ji vyměnit. Jinak apriori přepastovávat CPU, GPU je nesmysl. Mám podobný ještě starší notebook, vysoké teploty nemám a nikdy jsem nepřepastovával. Ale pravidelně vysávám z venku větráček od prachu, protože jak se zanese moc, tak se to dostane i do ložiska a to je konečná, pak to chrčí a jede na půl výkonu a teplota se zvýší jako u tazatele. Větráčky k notebookům se navíc blbě shání.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru