Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Venkovní kamera

Prosím, poradí mi někdo s výběrem venkovní kamery? Potřebuji dvě venkovní kamery s dohledem aspoň 20m, dobrý obraz, noční vidění, zapojené budou do zásuvky, připevněné dost vysoko, takže by bylo lepší, kdyby se ke kamerám nemuselo každou chvilku lézt něco zapínat, restartovat, atd. WiFi v domě je. Obraz přenášet do počítače, přehrávání týden zpět. Nevyznám se v technických parametrech, tak kdyby mě někdo dokázal aspoň nasměrovat..

Předmět Autor Datum
Rozpocet? Ultra low cost...ale funkcny je napriklad toto.
fleg 20.08.2023 15:26
fleg
Aby fungovala, vydržela.. Tak do 5 tisíc za jednu. Kouknu na to, díky.
Evva 20.08.2023 15:45
Evva
Dobry pomer vykon/cena maju u mna cinske UNV, ale tam musis kupit aj NVRko k tomu lebo centralny man…
fleg 20.08.2023 20:36
fleg
To je na mě moc složitý :-D , potřebovala bych něco, co komplet koupím, a dá se to rovnou nainstalov…
Evva 20.08.2023 21:36
Evva
A ten komplet sa sklada myslis z coho? Je to vzdy o par kamerach, nejakom NVRku, ktore kamery priamo…
fleg 21.08.2023 09:12
fleg
Jedine za co ta mozem pochvalit je zatial rozpocet, repektive predstava o cene kvalitnej kamery. Na…
fleg 21.08.2023 10:03
fleg
Za 200 eur (500CZk) kupis set (NVR s diskom + 4 kamery) Jo, bylo by to super, ale v ceně chybí jedn…
Lukas1982 21.08.2023 10:40
Lukas1982
Instalovat bude kamarád, provrtání zdi, uchycení, ale s výběrem kamer potřebujeme poradit. Díky za r…
Evva 21.08.2023 12:14
Evva
Zrovna Securii by som sa vyhol, aj ked myslim, ze ked som skumal nejake ich NVRkovy set u zakaznika,… poslední
fleg 21.08.2023 12:45
fleg

Dobry pomer vykon/cena maju u mna cinske UNV, ale tam musis kupit aj NVRko k tomu lebo centralny managment musis robit cez neho. Vypredajove NVR na osem kamier (s napajanim) zozenies do 150 eur (bez disku), dobre 2Mpx modely za 100, lepsie 4--5Mpx za 150-200.
Na modely az ak moc nezalezi, rozdiely byvaju vo F, rozliseni, v tvare (dome, bullet)...atd, podla mna uz pre uzivatela nie az tak podstatne ak vies, co od kamery chces.

A ten komplet sa sklada myslis z coho? Je to vzdy o par kamerach, nejakom NVRku, ktore kamery priamo napaja, alebo su napajane vlastnymi zdrojmi.
Instalacia je uplne rovnaka, jediny rozdiel je v tom, ze v NVRku uz ma instalovany HDD.
Komplety vacsinou robia vacsinou mensi no name vyrobcovia kvalita byva ako na hojdacke.

Jedine za co ta mozem pochvalit je zatial rozpocet, repektive predstava o cene kvalitnej kamery.
Na druhej strane to, ze si trufas na montaz a sprevadzkovanie je zase nieco zaco uz chvalim menej.
Za 200 eur (500CZk) kupis set (NVR s diskom + 4 kamery). Nicmenej ja by som sa tomu vyhol, pretoze je mozne, ze skor, ci neskor narazis na predovsetkym sw limity danych no name setov.
Pokial pozadujes kvalitu siel by som do znacky a napriklad trval na hw WDR....aj ked zalezi dost ake plochy snimas.
Co je WDR a preco je dolezite pochopis z tohoto videa.

Podla toho, ci je pre teba WDR dolezite alebo nie sa moze upravit rozpocet, pretoze na volnom priestranstve vacsinou bohate staci sw(digitalne) WDR, pripadne sa ani nemusi zapinat. Kamery s hw WDR stoja 2-3x tolko ako kamery, co ho maju len digitalne. No name kamery vacsinou DWR nemaju vobec.
Otazka je potom aj, ci mozes ku kameram tahat kabel, ak nie, ci mas vyriesene potom napajanie a ci wifi bude stacit na prenos signalu (info wifi tam je nie je dostacujuce).

Instalovat bude kamarád, provrtání zdi, uchycení, ale s výběrem kamer potřebujeme poradit. Díky za radu s WDR, je to opravdu rozdíl. Takže myslíte, že třeba tyhle by šly? https://www.securiapro.cz/securia-pro-ip-5mp-wifi-kamera-n649s-500w/ S příslušenstvím by mi už snad poradili v obchodě.
Napájení bude kabelem. Wifi musí mít určitou rychlost? Blbý otázky, co? Rychlost internetu máme snad 40MB, wifi bude asi slabší, v nejhorším by se dal po nějakých úpravách i natáhnout kabel k modemu..

Zrovna Securii by som sa vyhol, aj ked myslim, ze ked som skumal nejake ich NVRkovy set u zakaznika, slo o nejake kamery, ktore pre nich robi Hikvision myslim, cize celkom slusna optika, slabsi sw ako to uz u Ciny byva zvykom. Ale mozno si to mylim a bol to nejaky iny "vyrobca", uz mi toho preslo rukami moc.
Musis pozerat aj ako ich vies ovladat, ci ich dokazes napojit na nejaku pc aplikaciu, ci maju nativnu aplikaciu pre mobil, ci sa viedia napojit na NVR, ci podporuju ON/VIF a pod.
Ak by som mal zmurit oci tak ti dam UNV, ak by som mal volnu ruku montujem ti tam Vivotek.
Vivotek ma obrovsku vyhodu oproti konkurencii, ze ma super serverovu aplikaciu VAST2 (VSS), kde mas v aklade 32 kamier zdarma a bezi to aj na slabsich PC jak klient tak server.
Takze sa vo finale vyhnes kupe NVR, hodis tam stary repas (i5 6th gen, 8GB RAM) s nejakym vacsim diskom a mas multifunkcne pc doma (kludne sluziace aj ako NASko spolu s kamerovym serverom.
Toto neponuka ziaden iny vyrobca + neskutocna kvalita Vivotekov....za 15 rokov montazi a namontovanych stovkach ks som riesil asi 6-7 pokazenych kamier a aj to cca po 5-10 rokoch. Ak to porovnam s konkurenciou tak ziadne kamery som nevidel tak dlho bezat s rovnakou kvalitou ako na zaciatku. V ziote ziadna nezamrzla a nebolo ju treba restartovat.
Cenovo je to uz, ale stredna trieda, 2x drahsia ako UNV, Dahua, ci Hikvision a urcite 4x drahsia ako nejaka Cina oblepena nalepkami Securia a pod.
Ak chces konrketne typy tak za mna.
IB9369-F2 alebo jej verziu FD (bullet vs dome), cena cca 160-170 eur.
FD9380-HF3 alebo jej IB verzia, je to uz 5Mpx, hw WDR, cena cca 230-240 eur.
K cene si este pripocitaj poe switch, alebo 2x zdroj + poe pre kamery. Bacha Vivotek vyzaduje plnych 48V, cize pasivne 24V POE fungovat nebude. Pisem to preto, ze kopec vyrobcov podporuje aj 12/24V.

Inak dobra otazka na ten datovy tok. Ano dolezite aj to ako si vyrobca poradil s kompresiou. Urcite je H.265 lepsia ako predchadzajuca 264, takze by som trval na tom, ale aj tam byva rozdiel v datovom toku. Taky 5MPx ti moze vyzadovat 20-30Mb/s, ale kludne aj 2-3Mb/s pri zachovani kvality. Tu si myslim, ze zase maju naskok znackovi vyrobcovia pred noname.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru