Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Avidemux - zvýšenie počtu FPS

Nazdar, snažím sa vylepšiť čisto v rámci hobby a teda len pre zaujímavosť nejaké demo videá. Myslím že sa podarilo dosiahnuť lepšiu kvalitu ako je originál ale stále nemám v jednej veci jasno. Je to len detail a neviem či to vôbec má zmysel riešiť ale ak mám originál presne 25FPS a nechám Avidemux dopočítať snímky(cez "resample FPS+motion compensation) na 60FPS tak je tam možnosť buď tak ako píšem presne cez možnosť "custom" zvoliť ručne 60FPS alebo je tam 59,94FPS (NTSC). Som laik, neviem akých pravidiel sa držia ľudia profi v odbore. Našiel som teraz že sa tam z nejakého dôvodu schválne necháva nižší počet FPS voči bežnej freq obrazovky preto je lepšie 59,94FPS a nie priamo 60FPS? Prípadne nejaké dôvody ohľadne kompatibility určujú že bude lepšie jedno alebo druhé?

Ak sa niekto vyzná tak tá funkcia "resample FPS+motion compensation" je v svojej podstate z pohľadu editu videa fušerina alebo sa to dá považovať za niečo skutočne užitočné? Ja ako laik z výsledku ktorý som dosiahol som nadšený. Z originálneho videa kde sa pohybuje vysokou rýchlosťou FPV dron a teda obraz vyžaduje vysoké FPS inak je viditeľné značné sekanie. Tak po tejto úprave je video proti originálu krásne plynulé pričom keď som porovnával dopočítané snímky tak nie sú rozmazané a deformované.

Předmět Autor Datum
Ak si s výsledkom spokojný, potom nemá zmysel niečo riešiť. NTSC - je norma používaná v USA... U ná…
pme 20.08.2023 21:09
pme
Niečo som o tom načítal napríklad tu: https://www.tvtechnology.com/news/whats-the-difference-between… poslední
KMX 21.08.2023 15:51
KMX

Niečo som o tom načítal napríklad tu: https://www.tvtechnology.com/news/whats-the-difference-between-5994fps-and-60fps Ak si to zhrniem tak som spravil skôr chybu. Je vhodnejšie uprednostniť 59,94FPS proti 60FPS. Dokonca aj avidemux má v možnostiach navoliť 59,94FPS ale 60FPS tam nemá a je možné to len navoliť ručne cez možnosť custom. Upravoval som zopár videí a všetko už mám 60FPS. Keďže trvá proces FPS resample dlhé hodiny tak kašlem nato, nechám to už na 60FPS. Nabudúce už budem vedieť :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru