Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Po pripojení dvoch zariadení do USB portov na prednej stren PC odpojí jedno zariadenie.

Po zapojení klávesnica do usb portu a externého disku (aj pri usb) do vedľajšieho klávesnica prestane pracovať, to isté sa stane keď zapojím klávesnicu zo zadnej strany a zároveň externý hdd, z nejakého dôvodu sa odpojí klávesnica. Ak ale dám klávesnicu do predného usb portu a externý disk do zadného všetko ide. Môj odhad je že to bude problém s napájaním usb portov ale nemám predstavu ako to vyriešiť. Chápal by som ak by sa to dialo len v predných portoch, ale ak sa to deje aj na zadných nemyslím si že sú poškodené piny na doske. Doska je asus tuf x570 plus. Preinštaloval som ovládače a nastavil som aby sa usb porty neodpájali nič viac ma nenapadá.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Podľa špecifikácií - doska má USB3.1 gen.2, 2xUSB2, USB-C 3.1 . Takže ak ich zapájaš do USB2 - tak m… poslední
yYy 02.09.2023 07:26
yYy

Podľa špecifikácií - doska má USB3.1 gen.2, 2xUSB2, USB-C 3.1 . Takže ak ich zapájaš do USB2 - tak max. hodnota je do 5V/500mA. Klávesnica potrebuje tiež niečo a pokiaľ zapojíš ešte ext. HDD - logicky niečo odpojí (a to klávesnicu, nakoľko po pripojení ext. HDD si tento okamžite berie svoj prúd a na klávesnicu sa už nezvýši). Taktiež (bolo spomínané) aj USB3.1 majú obmedzenie do 900mA. Ak tie USB3.1 doska nepodporuje na USB3.2 - budeš musieť zapájať na predný i zadný port osobitne. Predné i zadné porty majú svoje vlastné USB radiče.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru