Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows key na bazoši?

Zdravím, akorát jsem si zakoupil pc, ale je předinstalovaná pouze demoverze a tak přemýšlím, kde koupit windows. Jaktože jsou prodávané klíče na bazoši, aukru tak levné? Není s tím nějaký problém?

Díky

Změna kategorie, původně: Software (host)

Předmět Autor Datum
Jsou tak levné, protože nejsou tak úplně legální. Přinejlepším jsou že šedé zóny. Na druhou stranu s…
Wikan 19.09.2023 12:07
Wikan
To už se tu řešilo asi 1000x.
host 19.09.2023 12:08
host
Pokud chceš legální Windows, tak si ho kup u Microsoftu, v Alze, v CZC, v TSBohemii, v Mironetu nebo…
kacikac 19.09.2023 12:51
kacikac
Není s tím nějaký problém? Jediný problém je v tom, že zakúpený kľúč musíš aktivovať čo najskôr - p…
Sodrak 19.09.2023 14:34
Sodrak
Nič nie je nelegálne EÚ schválila takzvané druhotné licencie čo je rozhodne legálne.Druhotná softvér…
Silvo 19.09.2023 14:44
Silvo
Koupě a používání druhotných licencí je legální. Ale legálních druhotných licencí. Jako ve smyslu ht…
kacikac 19.09.2023 14:55
kacikac
dneska se dají klíče sehnat i zadarmo když víš jak nato.
eiskaffee45 19.09.2023 14:48
eiskaffee45
Jestli myslíš ve smyslu školní licence, tak o tom by jako student měl už dávno vědět. A jestli myslí… poslední
kacikac 19.09.2023 15:00
kacikac

Pokud chceš legální Windows, tak si ho kup u Microsoftu, v Alze, v CZC, v TSBohemii, v Mironetu nebo v podobném obchodě.
Pokud chceš používat Windows nelegálně, tak jej lze aktivovat natrvalo a 100 % bezpečně vygenerováním digitální licence (existuje několik způsobů, nejelegantnější je použití generického GenuineTicket.xml bez jakéhokoliv aktivátoru nebo skriptu).

Klíče za pár korun z bazoše a aukra jsou tak levné proto, protože ty klíče nikdo neřeší, neexistuje k licenci žádná historie a kupující nemají žádnou morální zodpovědnost. Z mého pohledu jsou ty licence obecně nelegální a je nesmysl za nelegální užívání Windows platit.
Problém s koupeným klíčem ti vzniknout může. Například ten, že ti přestane fungovat, protože bude zablokovaný. A čistě teoreticky můžeš mít problém i ten, že ti bude dokázáno, že tu licenci používáš nelegálně (na dobrou víru se nemůžeš odvolávat, dobrá víra například zohledňuje i cenu).

Demoverze Windows? Žádná demoverze Windows neexistuje.

Není s tím nějaký problém?

Jediný problém je v tom, že zakúpený kľúč musíš aktivovať čo najskôr - pokiaľ možno ihneď. Kľúč dostaneš spravidla obratom po zaplatení emailom. Na druhý deň už s týmto kľúčom Windows určite neaktivuješ. Tiež musíš očakávať to, že po prípadnej reinštalácii systému už nebudeš môcť tento kľúč použiť. Kľúč musíš zakúpiť taký, aký máš teraz nainštalovaný operačný systém Windows (Home, Pro.., 64 bit, 32bit)! V mojom prípade takto zakúpený kľúč už funguje viac ako 5 rokov.

Nič nie je nelegálne EÚ schválila takzvané druhotné licencie čo je rozhodne legálne.Druhotná softvérová licencia je v podstate licencia, ktorá už pre pôvodného majiteľa stráca význam a to nie z dôvodu nefunkčnosti či poruchy, ale z dôvodu, že ju už nevyužíva. Buď prechádza na novšiu verziu softvéru, alebo v danom software už nepotrebuje pracovať.
Je veľa obchodov ,kde ti takúto licenciu predajú a nemusíš sa obávať že za pár dní nebude fungovať.Sám mám takú,takže najpopulárnejší obchod v tomto a 100% spoľahlivosť je Godeal 24

Koupě a používání druhotných licencí je legální. Ale legálních druhotných licencí. Jako ve smyslu https://prednyslm.eu/cs/ = transparentní, licence dodaná s ověřitelnou historií... a podle toho i odpovídají ceny...
Podle mě ale koupě druhotných licencí ve smyslu licence za pár korun z aukra nebo bazoše je zbytečné vyhazování peněz.

Jen taková poznámka, oháníš se předpokládám usnesením SDEU ohledně OEM druhotných licencí. Víš ty ale, že v tom případě je potřeba dodržet mimo jiné i to, že se jedná o licenci prvně prodanou na území EU? Já jen že odkazuješ na web, který podle kontaktu je z Hongkongu :-) a předpokládám, že nedokládá kde byla prvně prodaná licence.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru