Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mini board, mini PC s AV výstupem

Dobrý den, sháním nějakou malou desku, kterou by šlo napájet ze zapalovače v autě a s AV výstupem. Jsou k mání Raspbery, ale všechny mají HDMI a zbytečně výkonný HW pro jednoúčelové zařízení.
Našel jsem desku od FriendlyARM mini6410, to by bylo asi tak ideální.

Protože padne dotaz, proč...:
Nechci do starého vozu montovat čínskou 2din pěst na oko. Origo rádio (Škoda DX) má displej a přes RGB interface do něj můžu poslat obraz z čehokoliv po RCA. Nemá OS, takže bych přidal do cesty mini PC a přes android auto do toho posílal zvuk a obraz (kvůli Waze).

Je to řešení, jak jinak, než komplikované, ale je to funkční kompromis. Nemám ale přehled, jakou nenáročnou desku s podmínkou AV výstupu vybrat. Najde se někdo, kdo by věděl?

Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
FriendlyARM mini6410 je skvelou voľbou pre malú dosku s AV výstupom, ktorá sa dá napájať z autozapal…
Rohit 29.09.2023 09:07
Rohit
Prosím tě, kde jsi vzal, že ta deska Banana Pi m2 pro má AV výstup? Nemůžu to najít. Zatím ho má fyz… poslední
windowsáč 30.09.2023 18:45
windowsáč

FriendlyARM mini6410 je skvelou voľbou pre malú dosku s AV výstupom, ktorá sa dá napájať z autozapalovača. Je tiež relatívne lacná.

Tu sú ďalšie možnosti, ktoré môžete zvážiť:

Odroid XU4Q: Táto doska je podobná ako FriendlyARM mini6410, ale má výkonnejší procesor a viac RAM. Má tiež výstup HDMI, ale dá sa nakonfigurovať na výstup do AV.

Banana Pi M2 Pro: Táto doska je ešte lacnejšia ako FriendlyARM mini6410 a má podobné funkcie. Má tiež výstup AV.

Raspberry Pi Zero W: Táto doska je najmenšou a najlacnejšou možnosťou na zozname. Nemá výstup AV, ale existujú prídavné dosky, ktoré sa dajú použiť na pridanie výstupu AV.

Akoúkoľvek dosku si vyberiete, budete potrebovať adaptér do autozapalovača. Tieto sú ľahko dostupné online a v obchodoch so spotrebiteľskou elektronikou.

Pre pripojenie dosky k AV vstupu vášho autorádia budete potrebovať kábel 3,5 mm TRRS na RCA. Tieto káble sú tiež ľahko dostupné.

Keď máte všetko pripojené, mali by ste byť schopní začať posielať zvuk a video z dosky na vaše autorádio.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru