Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem LoRa WAN TTN / Helium - hotspot / gateway / modem

Čaute, poraďte zariadenie, ktoré potrebujem na vybudovanie siete ako The Things Network alebo Helium. Tu v okrajovej mestkej časti Bratislavy, kde žiadnu LoRa sieť nemáme (pozn: ešte som do siete nevyslal ani jeden paket, len som pozeral mapy pokrytia). Jedno zariadenie (MCU ESP32) s LoRa som kúpil, beží to v 433MHz pásme (kedysi používali rádioamatéri na UHF pásme), ale zatiaľ čakám. Ale asi budem potrebovať hotspot / gateway / modem alebo nejaké podobné zariadenie. Doteraz som si pri IoT vystačil s Wi-Fi / ethernetom, ani som nevedel, že sú aj iné možnosti pripojenia. Vedel som akurát ešte o možnosti využiť 5G mobilný internet ale na to si musim objednať extra paušal / simkartu.

Čo je najlacnejšie riešenie, ako vybudovať LoRa TTN či Helium hotspot? Chcem to poskytnúť zadarmo, otázka je, či to nie je na zaprdené Slovensko zbytočná aktivita?

1. Takto niečo mi bude stačiť? https://www.aliexpress.com/item/1005004275177824.html Tento produkt

2. Alebo takéto niečo? https://rpishop.cz/lorawan-zarizeni/5426-waveshare-sx1302-868m-lorawan-brana.html?gclid=Cj0KCQjwmvSoBhDOARIsAK6aV7hDN7CRlVs0eVj1LxLkRkIXuR8HgapVelzUXrjPvr1eLYGhCL1M3l4aAuONEALw_wcB Mám doma Jetson Nano s presne takým M.2 slotom na sieťové karty. Možno že mi bude stačiť kvalitná sieťová karta za 60€ a vybudujem s ňou prístupový bod pre TTN a Helium. Mimochodom, stačí mi jeden hotspot pre obe siete?

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru