Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jakou prodlužku k ps5 a pc

Zdravím potřeboval bych poradit jakou prodlužku dát k ps5 a pc moje stávající rozbočovač https://www.emos.cz/rozbocovaci-zasuvka-3x-kulata-bila-2 prodlužka:https://www.emos.cz/prodluzovaci-kabel-25-m-1-zasuvka-oranzovy-pvc-230-v-1-5-mm2 po roce a púl se mi zdá ,že lehce jakoby zapácha po gumě možná se mi to zdá a když do ní zapojím nabiječku od mobilu tak občas zajiskřií muže to udělat něco s PS5? Pravě přemyšlím jestli nekoupit prodlužku s přepěťovou ochranou třeba tuhle :https://www.datart.cz/eaton-protection-strip-6-fr-prepetova-ochrana-6-vystupu-zatizeni-10a-ps6f.html?gclid=EAIaIQobChMIoobksdHegQMVkZXVCh1HWARSEAQYAiABEgI9n_D_BwE díky za pomoc

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ještě jeden dotaz omlouvám se zapojoval jsem tu přepěťovku chci se jen zeptat jestli je kabel vpořád…
Mike522 13.02.2024 11:31
Mike522
To čínské kabely běžně dělaji, já když vidím kabel s čínskými nápisy, tak hned teda zpozorním (prý m… poslední
mll 13.02.2024 15:44
mll

To čínské kabely běžně dělaji, já když vidím kabel s čínskými nápisy, tak hned teda zpozorním (prý made in EU, mě ten nápis na kabelu přijde čínsky). Ale z normálního obchodu by nemusel být problém. Několikrát za dobu svého života to ten kabel snese. Jakmile by se ale objevila díra skrz, tak už to začíná být nebezpečné.

Doporučuju změřit hlavně funkci zemnícího vodiče. Po neblahých zkušenostech všechny prodlužky prověřuju (nečekám až přijde revizní technik, který nám v práci dělá revize i prodlužek). Jednak jestli je zapojené uzemnění (obzvlášť číňani mají pocit, že ten žlutozelený je tam pro parádu) a jednak co dělá při zatížení plným proudem. Ale vůbec u neznámé prodlužky nevím, jak ji kdo předemnou sprasil (to se snad netýká prodlužek z obchodu).

Jednou jsem takto chtěl z prodlužky vyoperovat ty dětské pojistky, které se věčně zasekávaly. Po rozšroubování jsem se nestačil divit. Drátky jako nitky, a hlavně žlutozelený nezapojený. Bodejť by mě připojená zařízení nebrněla. Prodlužka byla od číňanů, ale nebyla to ta nejlevnější (stála 12€ a ne třeba 2€), něco na úrovni našeho emos nebo solight, prostě největší šunt, ale takový, který bych čekal, že je podle předpisů.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru