Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem HTML - mezera mezi obrázkem a tabulkou

Dobrý den,

dole mám úryvek HTML kódu a obrázek. Je tam obrázek a pod ním tabulka. Nedaří se mi odstranit mezeru mezi fotkou a tabukou.
Prosím o radu, jak toho docílit.

...
<body>
<img src="http://zdravie.funsite.cz/wp-content/uploads/2023/10/DUSEVNE-ZDRAVIE.jpg" width="100%"/>
<table border="0" width="100%">

<TR>

<TD width="33%" height="100" bgcolor="#FFFF00" align="center">
...

Předmět Autor Datum
Zmaž to... dnes sa už štýlovacie atribúty nepoužívajú vôbec (snaď sa nesnažíš o tabuľkový layout, ak…
Ale 18.10.2023 20:44
Ale
Príma odpověď přímo pod reklamou označenou <div class="rklm" style="width:728px;height:90px"> a T…
gilhad 18.10.2023 23:01
gilhad
Mám adblocker, takže neviem. Ak je tabuľka použitá pre dáta, kde formát tabuľky dáva zmysel (teda dá…
Ale 18.10.2023 23:29
Ale
No, u stránky s názvem "Můj nový Wordpress nazdravie.funsite.cz", kde je zatím asi tak 9 odkazů, kte…
gilhad 19.10.2023 00:01
gilhad
Ako pravda, ten web vyzerá že aj tak používaný nebude, ale ak sa človek chce učiť, mal by sa učiť hn… poslední
Ale 19.10.2023 00:05
Ale
Asi bych zkusil u toho IMG přidat něco jako style="margin-bottom: 0px;" A rozhodně bych si vzniklo…
gilhad 18.10.2023 22:53
gilhad

Zmaž to... dnes sa už štýlovacie atribúty nepoužívajú vôbec (snaď sa nesnažíš o tabuľkový layout, ako v minulom storočí 3-[), a TR vo vnútry tabuľky? Proč? A čo vlastne chceš dosiahnuť? Však tabuľku ani nechceš!!!

Pre štýlovanie je tu CSS, vlastnosti margin a padding riešia väčšinu medzier medzi elementami. Jeden je vonkajší okraj (odsadenie od elementu), druhý je vnútorný okraj (odsadenie od obsahu).

Ak chceš skutočne robiť web (čo podľa obrázku to vyzerá) alebo front-end všeobecne (či už u mobilných alebo desktop aplikácií atď), Začal by som layoutom, a layout znamená CSS Grid alebo/aj Flexboxy.

https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/CSS/CSS_grid_layout/Basic_concepts_of_grid_layout

Mám adblocker, takže neviem. Ak je tabuľka použitá pre dáta, kde formát tabuľky dáva zmysel (teda dáta sú vhodné pre tabuľku), tak je to správne. Ale ak niekto používa tabuľku na formátovanie, zarovnávanie či tvorbu layoutu, tak je to úplne zle. Je to ako vyrobiť auto s kockatými kolesami... ono to i dajak teoreticky môže ísť v určitých prípadoch, ale asi to logiku nedáva, že?

No, u stránky s názvem "Můj nový Wordpress nazdravie.funsite.cz", kde je zatím asi tak 9 odkazů, které nikam nevedou a tím ta nazdravie.funsite.cz končí, to použití tabulky není nijak šokující a neuráží mě.
Jestli se autor zatím pere se základy, tak je mnohem snazší použít jednoduché HTML, než se mordovat s něčím výrazně složitějším, jenom aby uspokojil lidi, co mu tam stejně chodit nebudou :-D

Prostě přístup "Nejdřív se to dokonale nauč teoreticky a až pak smíš cokoli zkusit v rámci srandaprojektu, ale hlavně naprosto seriózně a top state art, jinak na internet nesmíš ani pomyslet" už v dnešní době moc nefunguje :-D

Ako pravda, ten web vyzerá že aj tak používaný nebude, ale ak sa človek chce učiť, mal by sa učiť hneď na začiatku správne, aj keď je to trocha náročnejšia cesta. A zas to o toľko náročnejšie nie je. Vlastne naopak, keď si prečítať 2-3 články / návody k CSS Gridu tak to pochopíš ako to funguje, a potom vytvorenie layoutu je hračka, dokonca i jednoduchšie než pri použití tabuľky.

Asi bych zkusil u toho IMG přidat něco jako

style="margin-bottom: 0px;"

A rozhodně bych si vzniklou stránku prohlídnul, co tam vlastně kde překáží.
Mám FireFox, takže pravým myšítkem někde ve stránce a "Inspect (Q)", otevře se mi pohled na strukturu té stránky, přepnout z "Rules" na "Layout" (nahoře v lištách) a pak kliknout na "Inspector" a najet na tu nechtěnou mezeru a kliknout - objeví se obrázek, kde jsou všechny ty margin a border a padding a můžeš je tam editovat a koukat, co to se stránkou dělá.

A když jsi spokojený, tak si do svého kódu opsat ty úpravy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru