Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Instalace systemu na jiny disk

Ahoj. Resim situaci, kdy se poskodil systemovy soubor na mem systemovym SSD. Nepomohla ani automaticka oprava pomoci bootovaci flashky. Chtel jsem tedy preinstalovat system Windows zpusobem preinstalace se zachovanim osobnich souboru, jelikoz tam mam dulezite soubory a nechci o ne prijit. Pokud dam pouhy upgrade, napise mi to, ze neni mozny z duvodu nejake kompatibility a je zapotrebi provadet instalaci ze spusteneho systemu. Nainstaloval jsem tedy system na druhy HDD disk a ma otazka zni, jak nainstaluji system na jiny disk (SSD), kdyz spoustim instalaci z nově nainstalovaneho systemu? Zkratka, lze pres nejaky program zmenit cestu preinstalace, nez na disku, ze ktereho bezi docasny system? Dekuji

Předmět Autor Datum
To je nepochopení pokynu "je zapotrebi provadet instalaci ze spusteneho systemu". Tím se rozumí ten…
Kyncl 21.10.2023 11:15
Kyncl
U kazdeho z bodu navratu mi to hodilu chybu a nemoznosti opravy. Mam na SSD W10. Ano, zalohu nemam z…
Martin88 21.10.2023 11:24
Martin88
Před jakoukoliv další akcí bych nabootoval nějaký "servisní" OS (Strelec, Hiren apod.) a stáhnul si…
Kyncl 21.10.2023 11:35
Kyncl
nemusíš zachraňovat nestartující systém, jen aby sis z disku stáhnul svoje data. připojíš ten disk p… poslední
lední brtník 21.10.2023 14:12
lední brtník

To je nepochopení pokynu "je zapotrebi provadet instalaci ze spusteneho systemu". Tím se rozumí ten systém, který ti nebootuje. Mimochodem jaký OS? Je přece možnost bodů návratu a ev. ISO, či jiné zálohy, ale tu zjevně nemáš.

U kazdeho z bodu navratu mi to hodilu chybu a nemoznosti opravy. Mam na SSD W10. Ano, zalohu nemam zadnou. Mohl jsem klidne disk smazat a provezt novou instalaci, ale chci se vyhnout nekonecnemu instalovani/stahovani aplikaci a ovladacu. Jen opravit W10 a nasledne ho pouzivat.

Před jakoukoliv další akcí bych nabootoval nějaký "servisní" OS (Strelec, Hiren apod.) a stáhnul si osobní data na kterých ti záleží, nebo ještě lépe, udělej to z běžícího OS. Připoj disk, který nebootuje a stáhni si data.

nemusíš zachraňovat nestartující systém, jen aby sis z disku stáhnul svoje data.
připojíš ten disk přes usb redukci nebo přímo přes sata k jinému pc a soubory si zkopíruješ. (horší to bude s různými hesly, musel bys vědět, ve kterých souborech je ty aplikace mají)

když sem nedokážeš napsat chyby když to nestartuje, nebo když to zkoušíš něčím přeinstalovat a píše to nějakou nekompatibilitu, pak ty jsi poslední, kdo by měl něco na tom pc zachraňovat.

Nainstaloval jsem tedy system na druhy HDD disk

ztráta času, hdd nikoho nezajímá.
proč neodpojíš všechny ostatní disky a neinstaluješ nový systém rovnou na prázdný ssd, na kterém nezbyly žádné oddíly z minulých pokusů?
tím nemusíš řešit ani kompatibilitu starého systému cos měl a nového neznámého, který jsi cpal přes něj.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru