Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nefunkční druhý monitor - ovladače

Zdravím, rád bych poprosil o pomoc nejspíš s ovladači na mém notebooku MSI GT663. Druhý monitor nelze připojit a vestavěný se také zobrazuje jako generic non-pnp monitor s max. rozlišením 1280x1024. Zkoušel jsem nainstalovat nejnovější grafické ovladače pro GeForce GTX 460M ze stránek nvidie, ale po restartu se akorát ukázal BSOD a počítač po dalším restartu šel spustit, ale jen po obrazovku přihlášení, to už fungoval i druhý monitor ale po přihlášení jen černá obrazovka. Kabel funguje, ověřeno na jiném PC. SFC a RAM sken vpořádku. PC načten do předchozího bodu obnovy.

Notebook: MSI GT663
GPU: GeForce GTX 460M
OS: Win7 64b

Dokázal by mi s tím někdo prosím poradit jak dál? Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
nevíš jakým kabelem to máš propojené: jestli má různé koncovky tak jakým směrem jsou zapojené (vga /…
lední brtník 23.10.2023 18:27
lední brtník
Teď už je spíš problém ten, že nakonec se mi podařilo ve správci zařízení aktualizovat grafický ovla…
screen 23.10.2023 18:48
screen
Odkud ten ovladač aktualizuješ? Doufám, že ze stránek výrobce notebooku. Začni chipsetem, restartuj…
Lukas1982 23.10.2023 20:31
Lukas1982
Zajímavý je, že ovladač grafiky je jenom pro 32bit systém.
host 23.10.2023 20:55
host
Aha, máš pravdu. To je fakt zvláštní. Zase něco nového, co bych nečekal. Tady je ale i pro 64 bit sy…
Lukas1982 23.10.2023 21:45
Lukas1982
No už mi z toho jde hlava kolem. Zkoušel jsem to znovu odinstalovat, nahradit před spuštěním nvlddmk…
screen 23.10.2023 23:34
screen
No, skoro to vypadá na odcházející nebo mrtvou grafiku :-( Můžeš zkusit nějaký Live linux, třeba UBU… poslední
Lukas1982 24.10.2023 01:07
Lukas1982

Teď už je spíš problém ten, že nakonec se mi podařilo ve správci zařízení aktualizovat grafický ovladač, po spuštění jsem byl hodně rád že tam už nebyl generic non-pnp monitor a šlo dát rozlišení na full HD, tak jsem to nastavil, připojil druhý monitor a najednou černo. A od ty doby to nejde spustit, vždy vyskočí BSOD nebo jen černo. Jde spustit pouze v nouzovem režimu.

No už mi z toho jde hlava kolem. Zkoušel jsem to znovu odinstalovat, nahradit před spuštěním nvlddmkm.sys v system32/drivers podle návodu pomocí expand.exe nvlddmkm.sy_ z /Program Files/Nvidia Corporation, ale ani to nepomohlo a zase jsem se dostal na černou obrazovku. Chipset je aktualizovaný.

Předtím to házelo BSOD nvlddmkm.sys. Když se to rozjede na aktualizovaném driveru do přihlašovací obrazovky nebo předtím než se objeví modrá smrt, tak obraz dělá takové zelené kostičky na obrazovce. Může být akorát mrtvá grafika třeba? Celkem si nevím rady.

No, skoro to vypadá na odcházející nebo mrtvou grafiku :-( Můžeš zkusit nějaký Live linux, třeba UBUNTU. Nemusíš ho ani instalovat, stačí ho spustit jako bootovací DVD nebo FlashDisk.
Je zdarma. https://ubuntu.com/tutorials/create-a-usb-stick-on-ubuntu#1-overview

Ale když píšeš "kostičky" v obraze tak myslím, že grafika to má za sebou. Můžeš zkusit snížit takty manuálně, pokud se k ovladači nějak dostaneš a umíš ho upravit nebo Reballing či Reflow, ale to je fakt poslední možnost a pokud jsi to nikdy nezkoušel tak to doporučuju jen před vyhozením a vyčerpáním všech ostatních možností. Po správném reflow by to mělo cca 3 roky vydržet, někdy i 5 a více, ale je to fakt sázka do loterie a zvaž to až jako poslední možnost. V pár servisech to dělají občas taky, ale je to to samé, co můžeš udělat doma. Jen musíš dodržet správný postup. Článků je o tom celkem dost, ale nikdy není zaručený úspěch a hrozí i trvalé poškození. Ale kdybys to chtěl vyhodit, tak to klidně zkus.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru