Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem CPU nebo GPU na hry?

Ahoj, tato otazka se tyka i notebooku i PC. Četl jsem že pokud ve hře dáte všechny detaily na OFF. a minimum, a stáhnete rozlišení na 720p tak že pak je všechna práce na procesoru. Nikoliv na grafické kartě..

Takže teoreticky pokud např ve hře Fortnite nastavíte Performace mode, nastavíte vše na OFF, LOW, a ješte dáte 720p, tak by vše mělo zaležet na procesoru..

Pak tedy nechápu jak je možné že znamý má notebook s 8jadrovým procesorem Ryzen 7 5800H - zde je benchmark - https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+Ryzen+7+5800H&id=3907

podle výsledků je tento procesor hodně silný a dobrý.. A proto tedy nechápu že např ve hře Fortnite když dá vše na LOW, 720P, výpadá to jak minecraft ta hra, a stejně má jen 50FPS maximalně..

všude se debatuje právě že když dáte hru na high detaily, + vyšší rozlišení tak je potřeba dobrou grafickou kartu, a pokud dáte vše na LOW,OFF,720p, tak je potřeba dobrý procesor, což v tomto notebooku je dobrý procesor, ale FPS minimální.. je to jen takový dotaz .. týka se to i PC, i notebooku.. (notebook má integrovanou " AMD Radeon™ Graphics "grafiku, to je pravda, ale kdyz to ma vse stahle na LOW/OFF,720p, tak by praci mel prevzit prave procesor.. )

?? Dekuji.

Předmět Autor Datum
aj ked dáš všetky detaili off a budeš mať síce silny procesor ale slabu grafiku tak je logické že bu…
Lorenzo 24.10.2023 16:51
Lorenzo
Rozhodně pak není vše na procesoru. Je pravda, že s klesajícím rozlišení a detaily klesá vliv grafic…
Wikan 24.10.2023 16:59
Wikan
integrované grafiky v pohodě stačí na 2d grafiku, i ve vyšším rozlišení a třeba na více monitorech.…
lední brtník 24.10.2023 19:14
lední brtník
Takže teoreticky pokud např ve hře Fortnite nastavíte Performace mode, nastavíte vše na OFF, LOW, a… poslední
jjj 24.10.2023 19:26
jjj

aj ked dáš všetky detaili off a budeš mať síce silny procesor ale slabu grafiku tak je logické že bude dochádzať k poklesu fps lebo to grafika nebude schopná tak rýchlo vykresliť

integrované grafiky v pohodě stačí na 2d grafiku, i ve vyšším rozlišení a třeba na více monitorech.
ale akcelerace 3d grafiky vyžaduje samostatné grafiky s vyšším výkonem/spotřebou, protože mají pro tyto úlohy lepší hw, nové grafické instrukce a pro ně optimalizované ovladače. sem patří snad všechny hry, ale urychlují složitější práci třeba i s photoshopem.

Takže teoreticky pokud např ve hře Fortnite nastavíte Performace mode, nastavíte vše na OFF, LOW, a ješte dáte 720p, tak by vše mělo zaležet na procesoru..

jasne, a ked takto nastavis Crysis, ci akukolvek inu narocnu hru, vzdy bude zalezat na CPU...si normalny?
Ako tu uz bolo napisane, na minimalnych nastaveniach ma GPU minimalny vlyv, ale stale ho ma...zabudni, ze budes hrat narocne hry na CPU, ked osekas nastavenia.
kks toto je snad 20r vseobecne zname....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru