Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
nový edifier má ještě o něco menší basák než staré bedny. sám výrobce tomu říká "mid-woofer", čili p…
lední brtník 04.11.2023 17:10
lední brtník
Nakonec jsem si říkal že bych mohl koupit A100,... jeětě nevím,... ale... co se týká toho co píšeš,…
goto 09.12.2023 23:35
goto
nejde o žádné pulsování ani rezonančně vyhoněné úzké pásmo podle rozměrů bassreflexu. za ty prachy b… poslední
lední brtník 10.12.2023 00:03
lední brtník

Nakonec jsem si říkal že bych mohl koupit A100,... jeětě nevím,... ale... co se týká toho co píšeš, nemůžu s tebou souhlasit ze dvou důvodů:

1. důvod - dříve jsem měl creative T20 s 3 palcovým basákem a z venku ze shora tam byl takový komín, díky kterýmu ty basy byly hodně mohutný, dokonce tak že mi dokázali rozvibrovat mojí dřevěnou skřín a když jsem se o tu skřín opřel tak sem v hrudníku cítil úžasné pulzování, tohleto moje současné 5 palcové nedokážou. Lituju že jsem je prodával...

2. důvod - záleží na to z čeho je ten basák vyrobený... a tady počítám s tím že to bude někde jinde... i když jsou ty A80, jenom 4,5

nejde o žádné pulsování ani rezonančně vyhoněné úzké pásmo podle rozměrů bassreflexu. za ty prachy by tě měla víc zajímat vyrovnanější kmitočtová charakteristika k basům, což se s 3" reprákem nedá dosáhnout ani náhodou.

souhlasit se mnou nemusíš, to je věc fyziky. můžeš o ní pochybovat, nebo se o tom zkoušet přít. a to je tak všechno co s tím naděláš. klasikou jsou třeba piezoměniče miniaturních rozměrů v ntb - s naprosto neposlouchatelným zvukem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru