Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem posunuty obraz z ntb na telke

Zdravim,
cez HDMI máme prepojenú telku(Panasonic) s NTB, pozerame naňom filmy
včera sme vypli telku a obraz bol vpohode
dnes sme zapli a obraz je posunuty (vid foto)
skušali sme nastavenia televizie, ASPECT označenie na ovladači kde sme menili pomer stran 16:9, 4:3 a Automatické, obraz sa nenapravil
na NTB pri duplikovaní obrazu je všetko ok,ale na telke je to posunute, inak máme bežne že len telka svieti : možnosť vo windowse : iba druha obrazovka
skusil som zmeniť približenie z 150% na 125 a 100, ale obraz bol stale ukrojeny / posunuty
viete mi poradiť niečo ?
ďakujem :)

Předmět Autor Datum
Mně tohle dělá tv JVC. Musím přes ovladač změnit vstup (source) na jakýkoliv jiný a potom dám zpět t…
Lukas1982 07.11.2023 20:10
Lukas1982
V nastavení obrazu na počítači zakažte ovescan, pokud tuhle možnost máte a bude to v pořádku. Naopak…
mll 10.11.2023 12:19
mll
Toto súvisí s nastavením TV. Niektoré TV majú funkciu mierneho priblíženia, z dôvodu odstránenia rôz… poslední
pozorovateľ 10.11.2023 16:55
pozorovateľ

Mně tohle dělá tv JVC. Musím přes ovladač změnit vstup (source) na jakýkoliv jiný a potom dám zpět ten správný a jede to jak má. Už jsem si zvyknul, je to otázka pár vteřin.
Klidně to vyzkoušej, třeba to zabere i u Tebe. Ani jsem nepátral, čím to je, když to takto funguje.

V nastavení obrazu na počítači zakažte ovescan, pokud tuhle možnost máte a bude to v pořádku. Naopak zase televize v možnosti aspect maji taky možnost scan only, to problém řeší. Záleží jak bohaté nastavení vám poskytuje ovladač grafické karty, pokud tam tahle možnost je a jak bohaté nastavení dovoluje televize. Je to problém spolupráce dvou zařízení. A nemusí mít nutně řešení, setkal jsem se s tím ještě u VGA a hodně starého monitoru, který jakýmkoliv pokusům na obou stranách odolával (tehdy se nastavovala polarita pulzů a takové věci), furt chyběl levý kousek obrazu. Vyřešila to až výměna za jiný monitor, který je na té pozici dodnes a ten původní šel k jinému počítači.
Problém je v tom, že televize z nějakého důvodu nezobrazují okraje obrazu (má to nějaké historické důvody z dob analogu a CRT, podle mě dnes nesmyslné), což v televizním vysílání nevadí, ale pro počítač je to špatně. Počítač, pokud pozná, že je připojená televize, tak se tomu přizpůsobí. Ale pokud máte něco, co se svého času nazývalo televizní monitor, pak zejména ten monitor neví (teda může tušit podle vzkazů, které si vyměňují), jestli jste připojil počítač nebo videopřehrávač a s nastavením se prostě někdy netrefí, stejně tak počítač se nemusí trefit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru