Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Microsoft Excel 2007 - nelze změnit ikona na ploše

Zdravím,

je to sice banalita, ale nervuje mě to a tak bych rád věděl, zda by s tím šlo něco dělat.

Daný problém řeším na notebooku s Win 10. Jsem vždy přihlášený normálně ve svém účtu (samozřejmě jako správce). Do dnešního dne vše v pořádku, ale dnes po zapnutí se mi na ploše změnila ikona Excelu (místo toho zeleného je pouze bílý čtverec). Používám Office 2007 (byly tam od koupi notebooku), více jsem to neřešil - novější nepotřebuji. Takže prosím, rada: "upgraduj si Offici" pro mě nebude radou. Navíc jsem si téměř jist, že toto nebude důvod mého problému, jelikož ještě včera byla ta ikona na ploše v pořádku. Upřímně řečeno, byl bych i rád, kdyby se to obešlo bez kompletní odinstalace a následné instalace celého balíku Office. Jelikož nevím, kde bych je pak zase stahoval (zdarma).
Word i všechny ostatní "složky" Officu jsou v pořádku, problém je pouze s Excelem. V poslední době jsem na PC nic neaktualizoval, nepřenastavoval, neměnil.. takže nevím, v čem by mohl být problém. Prostě z ničeho nic se ikona sama od sebe změnila a zatím všechny pokusy o nápravu byly neúspěšné. Zkoušel jsem i googlit nějaké rady, ale vše bez výsledku. Co je mi divné, že v podstatě všude jinde v PC se ikona Excelu zobrazuje správně (např. v nabídce start..), ale jakmile ji vytáhnu na plochu, tak tam je prostě problém.
Píšu sem, jelikož ten úplně základní pokus samozřejmě nefunguje a opět nevím, kde může být zakopaný pes, jelikož ještě nedávno to šlo. Pravý klik myší na ikonu, pak "Vlastnosti", následně "Zástupce" a zde je problém, že volba "Změnit ikonu..." je zašedlá, tudíž na ní nejde vůbec kliknout a touto možností ikonu změnit.

Děkuji za všechny případné rady, které by mi pomohly vyřešit tuto drobnost.

Předmět Autor Datum
Taky používám Office 2007. Vytvoř na ploše nového zástupce. "C:\Program Files (x86)\Microsoft Offi…
host 09.11.2023 17:46
host
Díky za reakci.. pomohlo! Já to původně zkoušel na tu plochu vytáhnout opravdu odkudkoli, ale ve fi… poslední
a1b2c3 09.11.2023 20:06
a1b2c3

Díky za reakci.. pomohlo!

Já to původně zkoušel na tu plochu vytáhnout opravdu odkudkoli, ale ve finále se mi na ploše zobrazila vždy jen ta bílá/prázdná ikona. I tímto navrhovaným způsobem to zkraje nešlo, když jsem se snažil z dané složky Excel nakopírovat na plochu. Když jsem ho pak chtěl otevřít, hlásilo to nějakou chybu. Ale když vytvořím zástupce na ploše, tak je konečně vše v pořádku. A po pravém kliku myší už jde v nastavení složky ikona konečně i změnit.

Tak snad už se nic podobného nestane, popřípadě bych v budoucnu věděl, jak to řešit.

Ještě jednou díky :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru