Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je v poriadku ak si eshop pyta udaje z platobnej karty?

Je to poslední dobou celkem časté. Neplatím kartou tolik, takže mám internetové platby většinu boby zablokované a je podle mě malá pravděpodobnost, že by se útočník, který by se nějak zmocnil údajů trefil do toho okna, kdy to kvůli nějaké platbě dočasně odblokuju. Navíc na větší platby by měla být požadovaná SMS kontrola (ale ta je zcela náhodná, občas mi přijde, že na menší částky).
Naposledy, když jsem někdy před prázdninama kupoval známky u německé pošty tak tam to taky nějak tak bylo, žádná platební brána, ale údaje se zadávaly spolu se veím ostatním. Opět německá pošta by měla být důvěryhodná.
Zkouším to zreprodukovat a daří semi, viz přiložený screenshot.
Jak ochotně u nás banky řeší podobné reklamace nevím, spíš bych se bál, že jako vše se to budou snažit odmítnout nebo zamítnout, takže bych se na to zase tak moc nespoléhal.

To za větší sviňárnu považuju přímou platbu nebo jak se to jmenuje. Fungovalo to tak, že šly peníze rovnou z banky. Ale poslední dobou (několik let) si k tomu e-shopy vyžadujou právo nahlížet do účtu a podobné věci. Tohle může povolit snad jen blázen.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny