Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno hacknutý fb máti

Ahoj, řeším hakcnutý facebook účet matky a připadám si docela v pasti, tak prosím radu zda něco nepřehlížím?! Byl jsem u ní v pc přes TeamViewer a zkoušel snad všechny možnosti a nic z toho. Jediné co mě pouští dál je nahrání dokladu, což momentálně nemá jak udělat..
Nejde se jí přihlásit, vypadá to, že někdo změnil jak heslo, tak email pro obnovení.. Bohužel nemá dvoufázové ověření přes mobil. FB v nápovědě o napadení píše, že pokud někdo změní mail, mělo by na původní přijít potvrzení tohoto úkonu, což nepřišlo. Pokud žádám obnovovací kód na e-mail nabízí mi to místo jejího emailu (který tam byl s účtem spárovaný celou dobu) neznámý mail útočníka... což nechápu. viz screenshot h****ycosi.bid ...
V jiném kroku o obnovení přístupu mi to nabízí zaslání kódu na telefon, nebo mail "který byl pro účet použit v minulosti", ale možnost další je vyšedlá a nejde pokračovat, nevím proč. (viz. screen).
Tím by se to celé vyřešilo.. Přístup k tomu původnímu mailu má. Pokud tam zadá heslo, píše to že je staré a bylo změněno před pár hodinama a pořád dokola, past vedle pasti. Nejde mi do hlavy, proč je tam vytěsněn ten původní hlavní mail, nic jí do mailu nepřišlo o změně k potvrzení a nikde ho nelze zvolit pro zaslání obnovení. Takže to vypadá, že jediná možnost je nahrát nějaké ID dokumenty, což vůbec nevím jak funguje, pomůže to 100%? Jak to posuzují? A hloupá otázka: Nedostane se na to ten hacker? Děkuji za rady či připomínky (kromě těch o slabém heslu, to jí vysvětlím a připojíme telefon... :.( )

Předmět Autor Datum
na bezcenný dezolátní fakebook ať se vykašle. (založí si nový bezcenný účet) spíš ať si zkontroluje… poslední
lední brtník 03.12.2023 20:52
lední brtník

na bezcenný dezolátní fakebook ať se vykašle. (založí si nový bezcenný účet)

spíš ať si zkontroluje mailový účet, jestli v něm nemá nastavené záložní obnovení taky na toho útočníka. pak ať si změní heslo.
heslo mailu spojeného s registracemi na další weby nesmí použít nikde jinde - třeba jako registrace u pochybných obchodníků.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru