Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Youtube Premium, idealne verze Family a ma klid cela rodina na vsech zarizenich, bez nutnosti vrazdi…
CalebCox 08.12.2023 21:53
CalebCox
Platiť za to aby som niečo nemal, je asi také na hlavu, ako keby si násilníkovi zaplatil aby ťa nezn…
Ale 10.12.2023 14:49
Ale
Proč? Antivir apod. si hodně lidí taky platí...
Lukas1982 10.12.2023 15:43
Lukas1982
No však hovorím... Nikto normálny neplatí za YouTube ani za Antivir. Avšak keď platíš za Antivir, p…
Ale 10.12.2023 15:53
Ale
Od kdy je CCleaner antivir??? Jestli Ti vadí reklamy na YT, tak jim zaplať, aby se Ti nezobrazovaly.…
Lukas1982 10.12.2023 16:21
Lukas1982
Ty si stratený prípad... Od kdy je CCleaner antivir??? Nikde som netvrdil že CCleaner je antivir.…
Ale 10.12.2023 16:41
Ale
Tak napiš na podporu Youtube, třeba Ti na tak hloupé otázky odpoví a budeš to mít z první ruky... Ni…
Lukas1982 10.12.2023 17:06
Lukas1982
Tak napiš na podporu Youtube, třeba Ti na tak hloupé otázky odpoví a budeš to mít z první ruky... p…
Ale 10.12.2023 19:11
Ale
Ne, tebe sa to ťažko vysvetľuje... a ja rozhodne viem koľko servery stoja a aké sú prevádzkové nákla…
Lukas1982 20.12.2023 15:04
Lukas1982
Ide o hodnotu akú za daný peniaz dostanem.... a platiť im KURWA NEBUDEM!!!!! UŽ TO HOVORÍM TISÍCI KR…
Ale 20.12.2023 17:48
Ale
Takže jde o peníze, ne že ne :-D
Lukas1982 20.12.2023 20:56
Lukas1982
Debata bola o tom že chcú peniaze... to je fajn.. ale tu ide o to že za tie peniaze by mali poskytnú…
Ale 20.12.2023 22:04
Ale
Tak se na to nedívej a bude to v pořádku... Nabídka vs. poptávka. Nikdo Tě nenutí se na to dívat. Ty…
Lukas1982 21.12.2023 00:21
Lukas1982
vidím že je to tady marné.... poslední
Ale 21.12.2023 21:25
Ale

No však hovorím...

Nikto normálny neplatí za YouTube ani za Antivir. Avšak keď platíš za Antivir, platíš za ich produkt, nie za zbavenie vírusov. Pretože tie vírusy ti nedali práve oni sami. To je trocha rozdiel, i tak ale antiviry nemajú zmysel, a ako sa už preukázalo hlavne okolo Avast a spol (Norton, AVG, CCLeaner, etc), tak to môže byť obdobné... akurát platíš nie aby ťa neznásilnili... ty platíš rovno za to aby ťa znásilnili. Čo už je level, ktorý súvisí s masochizmos zákazníkov.

Normálny človek platí za produkt alebo službu, ktorú chce. U YouTube ale neplatíš za samotný obsah, ale za doslova "zbavenie sa reklamy". Pretože obsah dostaneš rovnaký ako tí čo neplatia.

Od kdy je CCleaner antivir??? Jestli Ti vadí reklamy na YT, tak jim zaplať, aby se Ti nezobrazovaly. Ti autoři to nebudou dělat zdarma, až na vyjímky. Ty bys dělal něco třeba 5 hodin denně aniž bys za to dostal zaplaceno? Já teda ne, až na charitu nebo tady někomu zdarma pomoci, ale to je tak vše.

Ty si stratený prípad...

Od kdy je CCleaner antivir???

Nikde som netvrdil že CCleaner je antivir. Len som hovoril ako sa prevalilo u Avastu (a ich produktov! že antivir nie je výhra. Najmä keď ich vlastný produkt je škodná.

Jestli Ti vadí reklamy na YT, tak jim zaplať, aby se Ti nezobrazovaly.

áno, to je presne ten princíp... vadí ti že ťa znásilňujú, tak im zaplať aby ťa neznásilňovali.

Ti autoři to nebudou dělat zdarma, až na vyjímky.

To som ani netvrdil. A taktiež mňa ako zákazníka nezaujíma ako autor videa prežije či nie, a za akú cenu robí to čo robí. Mňa zaujíma čo ja dostanem, a či to má hodnotu, za ktorú by som zaplatil.

Ty bys dělal něco třeba 5 hodin denně aniž bys za to dostal zaplaceno?

Nie, ale čo to má spoločné so zákazníkom alebo používateľom?

...

YouTube je monopol. Špehujú ťa. Dajú ti neprimerane veľa reklamy. A ešte žobrú peniaze. Pri tom kvalita obsahu je level žumpa. Ja za to platiť nebude! A ty ma nebudeš nútiť za to platiť. A je mi úplne jedno ako autor videa žije... za to že prídem do kaderníctva kde je chudera rozvedená matka s 15 deťmi, a má 4 exekúcie, tak jej tiež za strihanie, ktoré má hodnotu 4€ nebudem platiť 1000€, keď mám i možnosť tú že zaplatím len 4€ ale budem mať počas strihania na zrkadle reklamu, keď ešte navyše môžem zavrieť oči a nepozerať sa na ňu (alebo u YouTube použiť Adblocker).

Ja nemám problém platiť za službu, ak cena odpovedá kvalite a hodnote ktorú dostanem. U YouTube tomu tak nie je. A keďže je to monopol, a teda skutočná alternatíva neexistuje, tak jednoducho to vyriešim AdBlockerom! Navyše jediný video obsah čo pozerám na YouTube je práve zdarma a autor to robí zdarma!!! Takže vlastne potom komu kurwa platím? Iným autorom ktorý ma nezaujímajú a ktorých obsah nesledujem?

Tak napiš na podporu Youtube, třeba Ti na tak hloupé otázky odpoví a budeš to mít z první ruky... Nikdo Tě nenutí YT používat, nebo ano? Já třeba reklamy blokuju a nevidím nikde žádnou, ale když mám čas a jdu si třeba zapálit, tak schválně vypnu uBlock a klidně tam reklamy schválně pustím, protože to nemusím vidět a podpořím autory.
Naopak třeba u stránek "tn.nova.cz" a "centrum.cz" to blokuju trvale. Je to ale na každém, jak si to udělá a jaký k tomu má postoj.

Zajímavé tvrzení "A taktiež mňa ako zákazníka nezaujíma"... Zákazník za služby platí a pokud bys byl zákazník a ne pouhý "odběratel", tak ty reklamy máš možnost zrušit.
On i provoz a údržba serverů stojí nemalé peníze a dost těžko se udržuje bez nějakého příjmu takový obrovský obsah všech serverů. Tobě to vysvětlit by ale bylo na dlouho, zkus si přečíst nějakou literaturu...

Tak napiš na podporu Youtube, třeba Ti na tak hloupé otázky odpoví a budeš to mít z první ruky...

písal si im na podporu? Zvyčajne ti napíšu nezmysli a robotom automaticky generované odpovede. S človekom sa sotva kontaktuješ.

Nikdo Tě nenutí YT používat, nebo ano?

Tak mi poraď alternatívu. Aha, neexistuje.

Zákazník za služby platí a pokud bys byl zákazník a ne pouhý "odběratel", tak ty reklamy máš možnost zrušit.

Ale tu zas hovoríme o prístupe platím za službu vs platím za zbavenie sa reklamy, pričom službu mám stejnú ako neplatiaci.

On i provoz a údržba serverů stojí nemalé peníze a dost těžko se udržuje bez nějakého příjmu takový obrovský obsah všech serverů. Tobě to vysvětlit by ale bylo na dlouho, zkus si přečíst nějakou literaturu...

Ne, tebe sa to ťažko vysvetľuje... a ja rozhodne viem koľko servery stoja a aké sú prevádzkové náklady. Ale tu zasa a znova hovorím. Nejde o to že chcú peniaze!!! Ide o to za čo chcú peniaze!!!

Ja nemám problém zaplatiť, a platím za mnoho služieb na Internete. YouTube ale principiálne funguje iným spôsobom ako tieto služby.

Ne, tebe sa to ťažko vysvetľuje... a ja rozhodne viem koľko servery stoja a aké sú prevádzkové náklady. Ale tu zasa a znova hovorím. Nejde o to že chcú peniaze!!!

Tak o co teda jde? Nejde o peníze, tak zaplať a máš klid od reklam a nemusíš nic dalšího řešit. Jak jednoduché...

Debata bola o tom že chcú peniaze... to je fajn.. ale tu ide o to že za tie peniaze by mali poskytnúť službu danej hodnoty... teda ide o to čo ja ako zákazník za daný peniaz dostanem.

To či nejaká služba stojí 1€, 10€, 100€ samo o sobe mi je jedno.... to že nejaká služba ti poskytne obsah o ktorý sa zaujímaš s vyčíslenou hodnotou 1€, 10€ alebo 100€ samo o sobe mi je taktiež jedlo. Avšak ak služba poskytuje obsah, ktorého celková hodnota je 100€, avšak obsah o ktorý sa zaujímaš má hodnotu len a len 1€, a oni si pýtajú 10€, to je problém... ak by obsah o ktorý sa zaujímam mal hodnotu 100€, nemal by som problém 100€ zaplatiť. Tak ako som nemal problém zaplatiť za mnoho mnoho iných služieb, a zakúpiť si mnoho iného obsahu na Internete, či už na Amazon Books, alebo HBO GO, alebo iné. Lebo to o čo som sa zaujímal malo pre mňa skutočne hodnotu za ktorú som platil. Dakedy som prišiel do videopožičovne a kúpil som si len jeden film, a nemusel som platiť navyše aj za ostatné filmy čo mali v ponuke o ktoré sa nezaujímam... jasné, predplatné a neobmedzený prístup je tiež určitý marketingový model, ale vždy by jeho cena mala sa odvíjať akú hodnotu má i ten "zaujímavý" obsah pre koncového používateľa... nie celkový obsah. Ak nedokážu v rámci celej "knižnice" obsahu čo na platforme poskytnúť aspoň toľko obsahu o ktoré má zákazník reálne záujem, tak aby to malo tú hodnotu predplatného. Potom predplatné je predražené. Avšak ak to "málo obsahu", ktoré nedosahuje hodnotu predplatného, ale stále má hodnotu pre mňa, alebo som nútený daný obsah získať (kvôli práci / škole napríklad), tak možnosť pseudopirátenia na YouTube (teda pozerania na YouTube s AdBlockerom), dáva jediný zmysel. Problémom je že YouTube je monopol, a skutočne rozumná alternatíva tu nie je. Sú tu veľmi malé alternatívy, snáď jediná výnimka u livestreamov (ako čo ja pozerám livestreamy z konferencií) je Twitch kde je to ešte možná alternatíva. Ale to je len na livestream, nie na video všeobecne. A Twitch je aj tak hlavne focused na hry a dementný obsah (čož je do určitej miery obdobné s YouTube, aj keď na YouTube je teda toho aj tak viac). Btw. a keby som mal platiť za zbavenie sa reklamy na každom webe, tak potrebujem 10 mesačných príjmov mesačne len na to. Pretože reklamy (dnes vlastne už v podstate adware) je všade. Už len čakám kedy si kúpim toaleťák a pri utieraní zadu to začne blikať reklamný baner a vyhrávať zvuk "100 tabletov týždenne"... reklama v TV, reklama na YouTube, reklama na poradne, reklama na každom spravodajskom webe, reklama v každej aplikácii, alebo všade nejaké predplatné, a dnes aby si bez adblockeru mohol bez reklám na Internete fungovať by si strovil tisícky €.... pamätám si nejakých 15-20 rokov dozadu, a platil som výrazne menej a dostával výrazne viac, a to aj keď zohladním infláciu a celkový pomer príjmov a výdajov.

Tak se na to nedívej a bude to v pořádku... Nabídka vs. poptávka. Nikdo Tě nenutí se na to dívat. Ty jsi nějaký soudní znalec, že hodnotíš cenu nějakého WEBu?
Nelíbí se Ti to, tak to nepoužívej, to je celé... To je jako hodnotit cenu Open nebo Libre Office oproti Microsoft office.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru