Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem "herní" monitory

Díky za článek, je to v něm velice podrobně a jasně popsáno. Jen jsem nepochopil jednu věc, na obrázku:
https://images.nvidia.com/geforce-com/international/images/what-is-fps-and-how-it-heps-you-win-games/60vs240-pipeline-comparison.gif
Proč i CPU (a nakonec i GPU) pracuje 4x pomaleji? Myslel bych si, že pokud nezamknu V-Sync, jediný rozdíl bude ve fázi vykreslení na monitoru, že CPU i GPU budou počítat stejně rychle. Vím, že ten 240Hz monitor zobrazí 4x více obrázků za stejnou dobu, že zatímco na "240" bude obraz o 3/240 = 1/80 "dále", na "60" bude zobrazen pořád ten stejný. Možná by v tom grafu mělo bát spíše naznačeno, že CPU/GPU při 60 Hz "často chrápe" :)

Nicméně, jak jsem psal výše, nehraji online hry a nikdy a nikde nepozoruji nějaké grafické neduhy (např. to popisované trhání obrazu). Pokud hraji střílečku, vždy spíše stylem opatrného postupu než hurá-rambo stylem s neustálým skákáním jako opice. A všechny hry - kromě Minecraftu (ale tam z jiných důvodů) - zamykám, V-Sync = 60. Kdo ale ve hře samotné - ne v x krát zpomaleném záběru - rozezná rozdíl 1/80 vteřiny, tomu čest! Já to určitě nejsem.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny