Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Po výměně modemu u VF/exUPC se hodně seká IPTV

Koncem října nám VF na kabelovém Internetu exUPC Internet Basic 250/25 Mb/s měnil modem z TECHNICOLOR TC7200 ED3 WIFI EMTA na Vodafone Station aka ARRIS DOCSIS 3.1 TG3442DE. Ze začátku to fungovalo perfektně, možná i lépe než s původním Technicolorem, ale poslední měsíc se IPTV na MEGASAT Camping TV Royal Line III 19 Smart náramně seká, přičemž TV je hned v sousední místnosti a má plný WiFi signál. Myslel jsem, že je to možná chyba na straně TV (blbý příjem WiFi signálu, malá vyrovnávací paměť a pod.), ale náhodou jsem v době nemoci vyzkoušel O2 TV na Samsung UE32K5602 a úplně stejné sekání IPTV, byť Arris je také přes 1 zeď a Power Line s WiFI dokonce ve stejné místnosti (zkoušeno na obou). Film na Youtube přitom běžel normálně bez sekání, ale v ložnici na TCL 43C725 se prý občas seká a vypadává i Youtube, a to tam předtím do ní šel kabel z Power Line a jako modem fungoval Technicolor.

Buďto má časté krátké výpadky Vodafone, nebo blbne nový modem/router Arris, anebo to ruší WiFi sítě od sousedů, případně VF se snaží rušit příjem cizí IPTV nějakým způsobem, třeba snižováním priority dat pro IPTV. Je vůbec něco takového možné a jako to odhalit, případně co by to mohlo být a jak to vysledovat?

Předmět Autor Datum
Nemám Vodafone, ale mám optiku 100 Mbps a IPTV z routeru přes kabel do TV se mi občas seká taky, ale…
Karel04 20.12.2023 22:28
Karel04
že se seká O2TV z Vodafoní sítě, kdy to běží unicastem, to se není ani tak čemu co divit. Ten vodafo…
touchwood 20.12.2023 22:34
touchwood
To není VF IPTV, ale něco úplně jiného, založeného na Ott Player a playlistech: https://pc.poradna.n… poslední
jege 21.12.2023 09:47
jege

že se seká O2TV z Vodafoní sítě, kdy to běží unicastem, to se není ani tak čemu co divit.
Ten vodafoní IPTV ti běží taky unicast, nebo to je multicast?

Dále, jak to vypadá u tebe s využitím pásma uplinku, máš nějaké grafy využití tvé linky?

Ten Arris se ti nepřehřívá? Dost lidí si na to stěžuje.

To není VF IPTV, ale něco úplně jiného, založeného na Ott Player a playlistech: https://pc.poradna.net/questions/3150594-jak-funguje-iptv-na-zaklade-playlistu. Dosud to ale fungovalo celkem dobře, ale klidně bych bral, že se zhoršil zdroj anebo blbne TV do karavanu (žádná jiná Smart TV v takové uhlopříčce nebyla k dispozici), ale náhodou jsem stejný problém zaregistroval na normální TV od Samsungu s Tizenem a O2 TV.

Jak poznám, že se Arris přehříva? Na dotyk je mírně teplý, tak 30-40°C, stojí na stole a kolem sebe má dost prostoru. Nějaký senzor teploty to asi uvnitř nemá, co?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru