Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zabezpečení WiFi - nováček

Toto zabezpeceni neovlivnis. Bezpecnost je dana na strane pristupoveho bodu, tedy poskytovatele, ty jen musis tvojeho wifi klienta nastavit jak poskytovatel uvedl. Jakakoli zmena na tve strane by vedla k nefunkcnosti (nekompatibilite) spojeni. Pokud chces zabezpecit sva data, tak reseni je nekolik, ale jen jedno je realizovatelne pro novacka.
Uplneho zabezpeceni bys dosahl, kdybys veskere sve spojeni tuneloval pres VPN na nejaky svuj server v internetu a ten teprve pouzil jako vychozi bod, tim bys zabezpecil svou komunikaci pres wifi uplne, ale musel bys mit ten vpn server a mozna by to ovlivnilo i rychlost a odezvy na spojeni.
Druhou, pro tebe realizovatelnou, moznosti je chovat se, ze vsechno mimo tvuj router je verejny internet. To znamena se prizpusobit tomu, ze kdekoli na ceste muze kdokoli poslouchat (u wifi je to teda jeste sirsi problem, ale na kazdem routru a switchi, kterym tve pakety prochazi je teoreticky mozne tvou komunikaci sledovat). Pro dulezita spojeni (jakekoli prihlasovani, ruzny jiny choulostivy obsah) pouzivat zabezpecene kanaly. Primarne HTTPS pro webe sluzby, imaps, pop3s, smtps pro postu atd. atd. U ICQ je to ponekud problem, neb jejich provoz je uplne nezabezpeceny a zabezpecit nejde icq aplikaci.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny