Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zkušenosti s monitorem

Zdravím,

chystám se na výměnu hlavního monitoru (z poměrně starého 60 Hz TN Benq) a narazil jsem na jeden, který papírově vypadá dost solidně (vzhledem k ceně). Ale jestli se nepletu, tak je to menší, česká značka a nepodařilo se mi najít žádné recenze, nic... Odkaz na stránky výrobce: https://www.misura.shop/p/gaming-monitor-25-240-hz-p23qg25dfa01

Výcuc z popisu: 25″, VA, FullHD 1920 x 1080, 16:9, 240 Hz, 3000:1, 1ms (MPRT), 350cd/m2, HDR, Freesync & Gsync, Flicker free, Low Blue, Light, Over Drive, RGB Light, HDMI 2x, DisplayPort, HAS, VESA
(samozřejmě to žnádný reálný G-sync nemá ale o to nejde, jestli bude dobře fungovat FreeSync přes DP, co víc si přát :D)

Jde mi o to, sehnat co možná největší FHD monitor na úhlopříčce, kde se na to ještě dá dívat (přibližně na délku paže):
> 24,5 - 25"
> do cca 6-7000,-
> min 120 Hz, IPS / VA

Zrovna tento se mi líbí, protože má čtvercovou základnu, téměř 25", minimální boční rámečky (dokoupil bych druhý, pokud by to stálo za to... a mám takový stůl, že ten kompaktní stojan se mi dost hodí)
Máte s ním někdo zkušenosti, i kdyby jen z druhé ruky? Především v tom smyslu, jestli to třeba není úplný "fail" a nemá nějaký velký problém, kvůli kterému by koupě opravdu neměla smysl.
Bude tak 50/50 práce / hraní - ale žádný "extrém," nemám potřebu za FHD monitor dávat 8-10k...

Díky za rady

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Osobně bych ještě nějaký palec přidal. 27" nevychází pořád ještě cenově špatně. Teda pokud se zůstan… poslední
ml1 03.01.2024 16:46
ml1

Osobně bych ještě nějaký palec přidal. 27" nevychází pořád ještě cenově špatně. Teda pokud se zůstane u FullHD. Jak se jde na 4K už jsme na 10 tisících. Zrovna včera jsem koukal, že se ceny monitorů už vrátily k normálním hodnotám. Jestli je 4K nutné nevím, podle mě ani ne. Mám v práci u jednoho PC dva už letité 27" monitory z doby, kdy fulhd začínalo být standard (tehdy jsem nebyl moc optimista, značku LG jsem považoval za horší, nicméně ty monitory jdou přes 10 let bez problémů), u novějšího PC mám 27" 4K (iiyama; taková divná značka, ale prý dobrá) a nemyslím si, že by to bylo něco extra, ale prodejce prostě potřeboval prodat dražší kusy. Ono to samé, co si myslím o 4K si myslím i o 120 Hz. Za to 2 monitory jsou na naprostou většinu práce absolutní minimum. Mám to tak už od dávných dob, kdy byly ty monitory ještě černobílé a na počítači běžel systém windows 95 (to bude doba pár let po přelomu tisíciletí). Tohle by možná nahradil nějaký ultrawide monitor, ale něco takového pořád vychází příliš draze.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru