Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nemozem zmenist disk na Win2019

Mam 1TB virtual Win2019 s nejakymi 90GB dat, co potvrdzuje aj samotne lvm(lvs).
Chcel som zmensit disk, co nie je i virtualu lahke, pretoze ak zmensim disk v lvmku tak OS sa chce opravit a opravuje sa dokolecka.
Tak som chcel ist na to opacne a to, ze zmensim 1TB disk OS na 500GB priamo v OS(win) lenze ten parchant sa zmensil len na 711G (aj to na 2x, najpr vpovolil len 750Gb a potom na 2x este zvysok) a uz sa viac nechce....ze nema miesto.
Oazka je praco, nemyslim, ze nejaky pagefile sys a spol by zaberali tolko miesto, optimalizacia disku, ci cleanup nepomohli. sfc nehlasilo ziadnu chybu.
Ma niekto nejaky napad? Rad by som mu este tych 211 GB zobral, pretoze ak zalohujem, ci obnovujem tak aj prazdne miesto sa uklada do zalohy ako informacia a hoci to ide rychlejsie ako ked su na disku data predsa len to zbytocne spomaluje oba procesy.

Předmět Autor Datum
Někdy pomůže komprimace disku ... prostě jsou tam nějaké obsazené sektory. Pagefile sice nezabere mo…
dsa 02.01.2024 17:50
dsa
Hoci mal ten subor len 16GB asi mal alokovane sektory po celom disku, pretoze ked som ho vypol zrazu… poslední
fleg 02.01.2024 18:42
fleg

Někdy pomůže komprimace disku ... prostě jsou tam nějaké obsazené sektory. Pagefile sice nezabere moc místa, ale může blokovat určité sektory - podobné soubory zrušit, disk zkomprimovat a soubory znova založit.

Hoci mal ten subor len 16GB asi mal alokovane sektory po celom disku, pretoze ked som ho vypol zrazu som mohol zmensit az na 70GB.
Skusil som zmensit na 500GB a vyhodil chybu, ze nedostatok miesta a po tejto chybe uz ponukal vyrazne menej, takze sa mi podarilo zmensit na 550GB a teraz tvrdi, ze uz nema volne miesto...takze este nieco bude obsadzovat sektory na disku.
Po dalsom resarte uz ponukal zase az na 70GB a uz sa to zmensit dalo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru