Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem AiO zapojení, ARGB...

Ahoj,
mám desku z690i aorus ultra ddr5 a AiO endorfy navis f240 ARGB. Mám na vás tři dotazy, se kterými si nevím rady.
1) v biosu ani nikde jinde nevidím zapojení AiO, pouze fany v pozici system 1, AiO je zapojené do CPU_OPT pomocí 4pinu.
2) při zapnutí pc ARGB fany svítí pouze bílou barvou, narozdíl od desky a pamětí, které svítí "duhou", v RGB fusion (Gigabyte control center) můžu přepínat světelné módy, ale když vyberu vlnu (wave), fany svítí bíle.
3) pumpa AiO vydává zvuk jakoby chrastění/praskání (něco jako staré HDD). Nejvyšší bod AiO je v radiátoru. Když odpojím 4pin z CPU_OPT, zvuk stále přetrvává. Intenzita se mění při naklonění bedny.

Předmět Autor Datum
Ty zvuky můžou znamenat, že je tam vzduch, těžko říct jaké zvuky to jsou, ale vypadá to, že je to za… poslední
Lukas1982 06.01.2024 00:08
Lukas1982

Ty zvuky můžou znamenat, že je tam vzduch, těžko říct jaké zvuky to jsou, ale vypadá to, že je to zavdušněné. Některé vodní chladiče mají ventil pro doplnění kapaliny a odvzdušnění, ale jak je to u toho Tvého nevím. Co se týká osvětlení, tak zkus RGB Fusion odinstalovat a nainstalovat starší nebo naopak novější verzi.

Taky mám doma jednoho vodníka (nějaký starší Zalmann) a v provozu bylo slyšet něco jako bublání (evidentně bublina v okruhu). Ten chladič ale bohužel žádný ventil pro odvzdušnění nebo doplnění kapaliny nemá, tak jsem tam vyvrtal modelářskou vrtačkou malinkou dírku a pomocí injekčí stříkačky jsem po různých náklonech, aby byl vzduch v nejvyšším bodě doplnil destilovanou vodu a následně jsem to zalepil "tekutým kovem". Zabralo to a je to krásně tiché, teploty jsou taky výborné. Jestli se do toho ale pustíš, tak to děláš na vlastní riziko...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru