Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Soukromí při vyřizování pracovních věcí na soukromém pc

Používám Windows bez Microsoft účtu. Na jednom počítači se přihlašuji k pracovní poště a vyřizuji zde i soukromé záležitosti (někdy choulostivé), obojí dělám v jiném prohlížeči. Antivirus používám.

1. Jak velká je pravděpodobnost, že při odcizení dat či napadení počítače nějakou havětí dojde k sestavení mého komplexního profilu (zaměstnankyně X ve svém volném čase dělá Y)? Jak tomu jde efektivně zamezit? (Už nyní Avast hlásí nějaké tracking cookies, zatím jsem to ale brala spíš jako snahu na mně vydělat a donutit mě k zakoupení placené verze.) Cookies třetích stran nepovoluji, o IP adrese vím, snad ale není zvykem, aby si weby vzájemně poskytovaly IP adresy uživatelů a pak z nich něco dovozovaly.

2. Jestliže zůstanu trvale přihlášená k Microsoft OneDrive, vzroste riziko (sestavení komplexního profilu), nebo zůstane srovnatelné? (Nyní se do pracovní pošty vždy přihlašuji ad hoc a následně se z ní odhlašuji, podobně pokud jde o OneDrive.)

3. Jestliže z důvodu bezpečnosti začnu používat dva počítače pro různé účely, oba zapojené do domácí WIFI-sítě, a jeden by se infikoval nějakou havětí, jak velká je pravděpodobnost jejího přenosu do druhého počítače s následnou možností propojení dat o mé činnosti na webu na obou počítačích? (Jak tomu lze případně zamezit)?

Díky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
1. Avast vyhoď... je to sračka. 2. Ak chceš izolovať prácu a osobný život, môžeš použiť virtuálky, j… poslední
Ale 17.01.2024 17:15
Ale

1. Avast vyhoď... je to sračka.
2. Ak chceš izolovať prácu a osobný život, môžeš použiť virtuálky, je to ako keby si mal 2 počítače, ale fyzicky HW je len jeden.
3. Myslím že väčší problém je trackovanie u služieb čo používaš, než priamo tvoj zamestnávateľ. Často Google, Microsoft, Facebook, a spol sú väčší spyware, než by akýkoľvek človek dúfal.
4. Rovnaká Wi-Fi sieť toho moc neprezradí, navyše virtuálky vedia vytvoriť NAT, a jediné čo ťa prezradí je verejná IP. Na to sú VPN (ale rozhodne nie tie hlúpe NordVPN a podobné sračky (ktoré obdobne zbierajú dáta).
5. Kúp si VPS v Digital Ocean, Linode alebo iný IaaS, a vytvor si VPN skrz WireGuard tu, dostaneš zaručene bezpečné riešenie). Pri tom u VPN ti stačí len trafic, takže je to relatívne lacné.
6. Nepoužívaj Antivirusi, a obdobné zhovadiny, tie špehujú (najmä Avast a spol) najviac. Avast a spol sú v podstate tvorci malware a spyware (tých afér že mali).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru