Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr telefonu

Súhlas... Radšej kúpim fón Moto za nejakých 150€. I ja tu mám G30 za skvelú cenu, a vydrží kým podpora vydrží. Tie 1+2 roky podpory je krátko, ale aj tie naj-špičkovejšie modeli majú podporu max 2+3 roky. Proste to nie je ako u laptopov kde 5+5 rokov podpory je štandard (či už sa bavíme o Windows alebo Ubuntu), kde ešte máš možnosť hocikedy "upgrade" systému. Na mobiloch žiaľ keď výrobca povie nie, tak nie. Svinské ale čo s tým môžeme. Priplatiť si za horší telefón s akurát o rok dlhšou podporou? Tak žiaľ budem neekologický a budem kupovať lacný fón každý tretí rok.

Tak pozerám tento link: https://www.reddit.com/r/Android/comments/10h8wix/android_update_policy_by_manufacturer_for_their/ a vidím že Motorola má 3+1 rokov podpory, a Samsung má 4+1 (čo je i maximum v rebríčku). Takže je to fakt len jeden rok rozdiel. Osobne ale myslím že je to trocha chybné, pretože mi na Moto G30 neprišiel update na novší Android (aktuálne 12), teda 2+1 si myslím že je správne.

Potom možnosť ešte môžu byť Pixely, ktoré majú 5+0 rokov podpory. Ak využiješ ten HW a vlastnosti telefónu, tak sa to môže ešte oplatiť. Samsung, vzhľadom k pomeru, cena, výkon, vlastnosti, software a podpora, by som nekúpil.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny