Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook jako "rozbalen"

Dobrý den,
rád bych se zeptal, zda mátě zkušenost s nákupem notebooku, který byl tzv. rozbalen. Našel jsem notebook, který mi sedí ve všech ohledech, ale cena je 41 000 Kč a mají i rozbalenou variantu jen za 35 000 Kč. To je dost podstatný rozdíl a za ten rozdíl v ceně bych si koupil solidní obrazovku. Co v případě takových nákupů hrozí? Nemůže být někde zaregistrován, kde by někdo mohl získat vzdálený přístup a nebo minimálně mít dozor nad tím, co se s notebookem děje? Minulý notebook jsem zaregistroval na stránkách výrobce kvůli on-site záruce apod.

Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Píšu len "rozbalený" alebo "zánovný"... to prvé môže byť kľudne len výstavný kus, aby si kupujúci mo…
Ale 28.01.2024 11:53
Ale
Píšou konkrétně "Nové a v perfektním stavu s plnou zárukou. Původní balení ale někdo otevřel před v…
Triton 28.01.2024 19:41
Triton
Jsou to hezké kecy. Ale mělo by teda jít pouze o zboží rozbalené vrácené ve 14 denní lhůtě. (To, co… poslední
ml1 29.01.2024 12:43
ml1

Píšou konkrétně

"Nové a v perfektním stavu s plnou zárukou. Původní balení ale někdo otevřel před vámi. Proč? Šlo například o nevhodný dárek. Zboží jsme opět pečlivě zabalili do původního obalu a teď možná čeká právě na vás. V plné parádě a navíc s cenovkou, která je o poznání nižší. Spolehlivost za parádní cenu – žádný háček v tom nehledejte. Vše jsme důkladně zkontrolovali a s jistotou vám nabízíme plnou záruku, tedy 24 měsíců (IČ: také 24 měsíců)."

Takže předpokládám, že se někomu skutečně asi nelíbil. Znám tu výrobní řadu a notebook je sice celokovový, ale je to čistě pracovní krabice žádná moderní hitparáda.

Jsou to hezké kecy. Ale mělo by teda jít pouze o zboží rozbalené vrácené ve 14 denní lhůtě. (To, co se prý často třeba alza ani nepokouší označit a prodá jej jako nové.) Jsou i další kategorie, třeba zboží po servisu, tj. někdo ho reklamoval, dostal zpátky peníze a prodejce jej nechal opravit. Potom předváděcí kousky, ale když vidím, co v těch show roomech mají za notebooky, to snad už ani neni prodejné (třeba na klávesnici chybějí klávesy).
Těžko říct, co všechno s tím může být, ale možnost vrácení do 14 dnů snad taky je.

Původní balení ale někdo otevřel před vámi. Proč?

Já teda mám s kupováním rozbaleného zboží různé, ale vesměs dobré zkušenosti, přesto se tomu snažím vyhýbat. Přidám několik. Zde je rozdíl 6 tisíc, což je opravdu dost (ještě stojí za to kouknout, kolik stojí podobné zboží u konkurence, nezřídka se stalo, že nové u nich nebylo o tolik dražší). Je možné, že může něco chybět (všimněte si, že nepíšou, že je zdoží komplet, nebo že může chybět nějaké příslušenství, to obvykle píšou), ale u notebooku nemá moc co chybět (síťový adaptér snad chybět nebude a žádná DVD k tomu nedávají, manuály máte na webu, kdyby chyběly nic se neděje), ale kupoval jsem MB, dobrou MB (ale díky té slevě stála jako obyčejná), funguje dodnes, a bude to víc jak 10 let, té tehdy chyběla taková ta destička, co se dává do bedny a zrovna je docela atypická, takže jsem za tu dobu nesehnal náhradu (počítačové bazary chtějí za tento kus plechu klidně 200 a víc korun, což teda považuju za neadekvátní (ale je to věcí nabídky a poptávky, když to někdo kupuje, ať si to klidně zkouší), ale stejně vhodný neměly).
Kupoval jsem jehličkovou tiskárnu, taky stála o dost míň (myslím 5 místo 7 tisíc možná ještě větší rozdíl, cena pod pět namísto necelých osmi, musel bych to dohledávat), to je asi nejdražší, co jsem tak kupoval, a říkal jsem si, že to kdyžtak do 14 dnů vrátím. Tak jsem to přinesl domu, zapnu do zásuvky, zapnu vypínač a nějaký ošklivý zvuk gŕŕŕ a error. Tak jsem nejdřív propadnul panice, že to povezu zpátky, ale kouknul jsem dovnitř a po chvilce prohlížení jsem viděl, že jenom něco vypadnulo a znemožnilo pohyb tiskové hlavě, těžko říct, jestli to tak původní kupec vrátil, nebo jsem to udělal já při dopravě, každopádně náprava byla jednoduchá a rychlá.
Kupoval jsem televizní plus DAB přijímací kartu do USB. Taky rozbalenou, levnější dost, takže stála jako jenom televizní. DAB na ní šlo, ale televize ne. Tak jsem to nesl na reklamaci a dostal jsem zpátky peníze. Prý se stává, že lidi místo aby zboží reklamovali, což je celkem nejisté, tak zboží rovnou vrací, což je právě jednoduché. A klidně jim tam takto třeba půl roku koluje televize, které nesvítí půlka obrazovky a nikdo to neřekne. (Jinak jsem se potom o tomto výrobku dočetl, že pokud se povede, je skvělý, ale že se dost často klidně celá bedna nepovede; tomu odpovídaly recenze, hodně lidí si ji chválilo, hodně naopak mluvilo o naprostém krámu a bylo to zhruba půl na půl) Kolikrát si říkám, jestli by nebylo dobré zavést zpět pravidlo, které platilo až do devadesátých let, že pokud se objeví závada do 14 dnů od prodeje, zákazník má právo na odstoupení od smlouvy (v dobách nedostatku všeho bylo výhrou koupit i výrobek, který jaro svého života strávil záručními opravami, ale absolvovat tohle v roce 95 to si každý rozmyslel a chtěl vracet peníze, proto se to možná tehdy zrušilo), dneska je tahle možnost jen při online nákupu a ještě bez udání důvodu.
Jinak jsem vesměs položky rozbaleno byly bez problémů, až na výjimky drobnosti (ona málokdy ta sleva bývá taková, aby mě oslovila, zároveň v době, kdy danou věc potebuju - nakupuju podle potřeby, ne podle nabídky nebo reklamy), na kterých nemá být co špatné, třeba různé kabely (tam je i motivace vracení jasná, prostě se někdo při objednávce spletl).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru