Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Surfovanie v utajení.

Čawesáč chalani,potreboval by som poradiť nejaký free program, aby som vedel zahladiť stopy po surfovaní po nete.Nie však v našom počítači,ale na hlavnom serveri,pretože zamestnávateľ má teraz taký problém,že platí paušál za net,zakázané stránky sú zablokované,ale to mu nestačí,tak vydal ešte zákaz používať Internet na iné ako pracovné veci.Keďže väčšina z nás využíva net aj na komunikáciu s bankou,ako prehliadač emailovej pošty a hlavný zdroj informácií zo sveta a z domova,je choré,že to neakceptuje.Tak sme museli pristúpiť k hľadaniu vhodnej formy našej ochrany,pretože sme v 21.storočí a využívanie netu iba na pracovné veci,to je dosť dehonestujúce.Ak predsa nejaký taký program existuje,aby sa navštívené stránky neobjavili v jeho zozname,ktorý si dáva mesačne vytiahnuť boli by sme veľmi happy.Díkes

Předmět Autor Datum
Mas smulu, protoze pres ten server se dostaveas ven na internet
Jan Fiala 04.11.2008 13:48
Jan Fiala
OT: Ak vam nevyhovuju podmienky, mozete zmenit zamestnanie. Pracovnou zmluvou ste suhlasil s podmien…
2laak 04.11.2008 14:35
2laak
Jak píše JaFi - všechno jde přes server, kterej ze své strany jen tak neoklameš. A největší prdel by…
Prasak 04.11.2008 15:56
Prasak
No tak presne tohle nesnasim. Ses v praci a tak mas delat, a ne za cizi prachy surfovat po internetu…
Radek 04.11.2008 16:17
Radek
Radku, jsi silně off topic :-) ,tady byl technický dotaz na PC poradně a ne etická poradna. Někdo v…
nononot 04.11.2008 16:57
nononot
Ak administrator vasej firemnej siete nie je debil, tak vsetka komunikacia ide fyzicky cez jeho serv…
MM.. 04.11.2008 17:20
MM..
TOR The_Onion_Router - většina prohlížečů nabízí jako plugin nebo to je portable verze (torpark, max…
kmochna 04.11.2008 18:11
kmochna
Ale to je anonymizace ze strany prohlizene stranky. Na serveru, pres ktery jdes do internetu porad u…
Jan Fiala 04.11.2008 18:29
Jan Fiala
No jasně, někam leze a admin neví obsah komunikace v případě TOR - to je pech.:-) Blokování skrz an…
kmochna 04.11.2008 18:41
kmochna
Admin si vyjede statistiky, zjisti, kdo nejvic stahuje, kdo kolik casu travi na internetu... Zjisti,…
Jan Fiala 04.11.2008 19:13
Jan Fiala
Ty by si sa odvazil pustit svoje login data cez anonymizer? ::) Tak to potom si dost odvazny. Nechce…
MM.. 04.11.2008 18:31
MM..
Surfuju pře TOR a v pohodě(ne banku). Jsi paranoik. :-p
kmochna 04.11.2008 18:37
kmochna
kdybych nebyl jen částečný paranoik, mohl bych například používat programy microsoftu a klidně je pu…
lední brtník 04.11.2008 20:33
lední brtník
:-D Už se těším na Vladimírovo odpověď. poslední
kmochna 04.11.2008 20:36
kmochna

Jak píše JaFi - všechno jde přes server, kterej ze své strany jen tak neoklameš. A největší prdel by byla, kdyby tě šéf chytil doslova za límec, jak si surfuješ po netu. Mě se bohužel jednou stalo, že mě chytil přímo generální ředitel a díky mýmu přímýmu nadřízenýmu jsem z toho vyváznul jen s písemnou důtkou (stálo mě to půlku 13. platu). A to jsem měl štěstí, protože v tý době stačila malá záminka k vyhazovu. Od tý doby na net v práci lezu jen sporadicky a raději jen na nočních směnách. Pořídil jsem si net do mobilu a mám pokoj.
Soukromé maily a netbanking nemají v práci co dělat. I to by se dalo klasifikovat jako zneužívání prostředků zaměstnavatele. Doporučuji naučit se žít v práci bez netu. Je to opravdu jen o zvyku. Zvláště pokud máš internet doma.

No tak presne tohle nesnasim. Ses v praci a tak mas delat, a ne za cizi prachy surfovat po internetu. Kdybych te mel jako zamestnance, tak letis raz dva i s programem na zahlazeni stop a to tak rychle, ze by je ani ten program nestacil zahlazovat. Praveze jsme v 21. stoleti a tak bys mel v praci delat praci a ne tvoje zajmy a konicky a psat na fora a chaty. Jenze jedinci jako ses ty, to nikdy nepochopi. Tohle bylo mozny za komunismu, kdy si v praci delali lidi kavove dychanky a nikdo nic nedelal. Diky takovym jako ses ty, se na net nedostanou ani normalni lidi(mysleno normalni zamestnanci), kteri by si sem tam neco nasli. Chore je to, ze mas takove mysleni, ze ti bude nekdo platit pristup k tvym emailum, do banky, zdroj informaci z domova a ze sveta. Tim nemyslim jen zamestnavatelovy prachy, ktere plati za net, ale i ty, ktere ti plati jako mzdu, i kdyz se valis misto prace na netu. To si delej doma.

Radku, jsi silně off topic :-) ,tady byl technický dotaz na PC poradně a ne etická poradna. Někdo v práci surfuje, někdo chodí každou chvíli hulit, někdo kafuje , někdo krafá s kolegy , někdo klimbá a další se dloubou v nose. Jsou profese, kde není vytížení rovnoměrné a nebo prostě často práce není. Svět není spravedlivej, komunismus do toho nepleť- třeba zlatý padáky lidem, který přivedli podniky nebo banky do krachu nevymysleli komunisti. K věci byl příspěvek Prasakuv- v novém ( českém) zákoníku práce je skutečně zmínka o nedovoleném používání informačních technologií zaměstnavatele.

Ak administrator vasej firemnej siete nie je debil, tak vsetka komunikacia ide fyzicky cez jeho server a teda si na tom serveri moze zaznamenavat kam sa pripajas a kolko dat prenesies a ty na tvojom PC s tym nemas sancu nieco urobit.

Obmedzenie napr. pouzivania sukromnych emailov je dobre z dovodu ochrany firemnej siete pred virmi apod. O ostatnych obmedzeniach sa radsej nevyjadrujem, niekedy to ma vyznam a niekedy je to hovadina, zavisi aj ze aka je napln prace konkretnych ludi. Ked vam firma takto striktne obmedzuje net tak sukromne veci si vybavuj doma alebo ked potrebujes nutne 24hodin denne internet tak si zaplat nejaky svoj mobilny internet na mobile/notebooku ktory si budes stale nosit so sebou apod.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru