Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ewido security suite

nic takového, nejde o více ploch.
i když se třeba školství těmto informacím usilovně vyhýbá, už z minulého století umí windows nt/2000/xp rozlišit více uživatelských účtů (přihlášení pro různými jmény) - proto že mohou mít různá přístupová práva k datům, a práva spuštění pro systém.
a to je celé.

přesněji: administrátorská práva (v české verzi = správce) patří jen pro uživatelský účet, který se používá k instalacím a změnám nastavení - zásadně se s ním díky nejvyšším právům k systému (která by zdědil případný spuštěný vir) nikdy neleze ven na net nebo nespouští pošta.
a pak jsou normální účty majitele pc nebo dokonce více uživatelů, používané pro běžnou práci, internet, atd. mají úmyslně nastavené omezená práva, protože žádná vyšší nepotřebují - ani k cizím adresářům, ani k zápisu do systému, a už vůbec ne k zavirování systému. čili případný uživatelem spuštěný vir/spyware zdědí taky jen omezená práva a nemůže škodit.

toto nastavení vyhovuje pro 95% činností na pc. pokud ne, je možné konkrétním program/nastavovací utilitu pomocí nabídky "spustit jako..." spustit s právy administrátora - která jinak nemá a nepotřebuje. samozřejmě toto člověk nikdy neudělá pro internetový prohlížeč.
výsledkem je - když mi pod omezenými právy nemůžou viry/spyware škodit, pak ani nepotřebuju instalovat zbytečný antivir a antispyware.

ale pokud se automaticky do windows přihlašuju jako samoadmin, a už nevím který z antivirů, antispywarů, registry cleanerů je pro mě lepší, co jsem si vlastně zase nainstaloval, proč se pc neustále zpomaluje, každý měsíc řeším nějaký virový bordel v pc a každého půl roku musím přeinstalovat windows, pak je u mě samoadmina - který si jen myslí že něco zvládá nebo antivir za něj něco uhlídá - pak je asi něco špatně.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny