Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak zabezpecit Ufona?

Ahoj,

koupil jsem Ufona do usb a jeho internet, potrebuju vedet par veci. Jak ho prinutit, aby provoz pres jeho sit kontroloval muj firewall v XP(non XP) a pak proc FW nedetekoval novou sit respektive IP adresu. Kdykoli se pripojim pres jakykoli mobilni pripojeni(Vodafone, Tmobile..) tak se okamzite FW pta, jestli chci tuto sit povolit a nebo sdilet atd. Jenze tady pripojim Ufona a nic se to nepta a hned to jede a IP to ma urcite svoji. Znate nekdo Ufona? Normalni to asi neni, co? FW je porad stejne nastaven a ted jsem se ukozsel pripojit pres Vodafone a hned ot hlasi novou sit, ale Uofna to asi nevidi nebo ja nevim co a potrebuju to mit udelany tak, aby komunikace sla pres FW, platim z toho po netu atd. a nestojim o to, aby nekdo spehoval moje hesla kamkoli.

Dik.

Předmět Autor Datum
doporucil bych se povrtat ve firewallu, ani nevime, jaky mas, ale manual k nemu urcite bude. Jinak…
Redmarx N 06.11.2008 23:24
Redmarx N
Mam Comodo, ale to je podle myho jedno, protoze jak rikam, staci pripojit tmobila nebo oskara a okam…
Radek 07.11.2008 00:47
Radek
Comodo mam na notebooku, ale dostanu se k nemu az po vikendu, abych se v tom postrachal. Ale nastave…
Redmarx N 07.11.2008 08:41
Redmarx N
No ja jsem v Brne a stahuju kolem 0.6-1.5mb a odesilam v prumeru kolem 0.3mB a to je dost. Mimo Brno… poslední
Radek 07.11.2008 09:07
Radek

doporucil bych se povrtat ve firewallu, ani nevime, jaky mas, ale manual k nemu urcite bude.

Jinak kdyz tak o otm premyslim, tak Ufon snad ani firewall nepotrebuje, to je vlastne firewall sam o sobe, po 15 minutach nacitani stranky te zarucene od netu odfiltruje. :-D:-D:-D

Mam Comodo, ale to je podle myho jedno, protoze jak rikam, staci pripojit tmobila nebo oskara a okamzite to hlasi novou sit. Jen pri ufonu nic. To me hodne plete.

Proc myslis, ze me po 15 minutach odpoji? Dnes jsem to zkousel a jede to bez problemu a rychlost je az neskutecna, na to ze je to pres modem.

Comodo mam na notebooku, ale dostanu se k nemu az po vikendu, abych se v tom postrachal. Ale nastaveni siti tam urcite bude, v nejhorsim bych mu zkusil vycistit jeho databaze, co tam mas napovolovany nebo zakazany za spojeni a aplikace. Jinak mi neprijde mozny, ze by ostatni hlasil a Ufona ne.

To s tim odfiltrovanim jsem nemyslel, ze by te odpojil, ale je to tak 14 dni co jsem mel moznost v Praze zkouset Ufona a jelo to silene pomalu.
Jeden clovek mi rikal, ze problem je v tom, ze mimo Prahu je slaby signal a v Praze (velka mesta) je signal dobry, ale zase je pretizena sit, takze to jede taky pomalu. :-D:-D:-D

No ja jsem v Brne a stahuju kolem 0.6-1.5mb a odesilam v prumeru kolem 0.3mB a to je dost. Mimo Brno jsem s tim zatim nebyl, ale vzhledem k tomu, ze mam kamose co to ma nekde u Zdaru a stahuje i 1.5mb, tak si myslim, ze na tom moc pravdy nebude. No uvidime. V Brne je rozdil oproti Tdebilu 4G a Oskaru neskutecnej. Tak uvidim, jak to pojede jinde, vzhledem k tomu, ze platim za pausal 0kc, tak se muze jit zahrabat kazdej z tech zlodejskych operatoru, pocinaje O2, pres Tdebila po Oskar.Pak platim jen 5kc za 15 minut pripojeni, tak se nebojim ani vypadku. Potrebuju si jen nekde precist emaily(a zaroven za to neplatit 800kc a nebo fungovat 2-5kB jako u Oskara) a odepsat na ne a to si myslim, ze nebude po CR problem. Pokud nekam jedu, tak do mesta a ve vetsich je podle jejich mapky signal vsude. Znam i v Brne lidi, co na to nadavaji, ale to jsou magori, co se chteji pres mobilni pripojeni divat na video a nebo sledovat fotbal po netu..... tak asi tak je to podle myho s celym fofr netem.

Jinak Comodem to neni, rikam jasne, ze nastavene je dobre. Vsehno detekuje a je tam pouze moznost automaticky detekovat nove site, tu mam povolenou. Nedetekuje akorat Ufona. Oskar detekuje i kdyz ti pak prideli jinou IP, tak ji hned zjisti, ale na ufona jaksi nereaguje a to me vadi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru