Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nejdou některé webové stránky

Ahoj, potřebuji prosím poradit. Měl jsem doma stolní PC, který fungoval včetně internetu skvěle. Daroval jsem ho mamce, celý jsem ho přeinstaloval (tovární nastavení) aby ho měla čistý. U ní jsem ho připojil, vše v pořádku funguje, internet má přes kabel. S internetem je však problém. Nikdy jsem tohle nezažil, ale jde jen "něco". Internet mi to ukazuje připojený, např. seznam, google, youtube a nějaké další stránky fungujou, ale u většiny dalších stránek jako steam, amd, fora apod. to nejde, zkrátka to u těch stránek píše klasické nejste připojeni k internetu, zkontrolujte připojení. Stahování to samé, např. hry ze steamu to stahuje, ale windows updates se ani nehnou.

Co mě jen tak napadlo resetovat router - nepomohlo. Zkusil jsem v nastavení dát resetovat nastavení internetu / sítě (nebo tak nějak se to jmenovalo), resetoval se PC, ale ani to nepomohlo. Zkoušel jsem i "odstranit potíže" možnost u internetu, ale píše to že je vše v pořádku, když ho ale sputím u těch stránek co nejdou načíst, napíše to "Počítač je pravděpodobně správně nakonfigurován, ale zařízení nebo prostředek (www.amd.com) neodpovídá". Jestli to nějak pomůže, když zapnu PC, objeví se webový prohlížeč se stránkou - O2 a tam je psáno " You cant access to internet. A problem on your connection has been identified. Check cablings between the gBox and service provider network". Z toho co jsem pochopil by se měl zkontrolovat kabel, ten je ale v pořádku, ostatně by jinak nešly ani ostatní stránky. Co je zvláštní, tak Wi-Fi na notebooku, což je stejný "internet" tak tam funguje vše.

Opravdu si tady nevím rady, jestli je chyba v PC, v routeru, nebo co je špatně. Možná tím že jsem ho přeinstaloval, jestli je potřeba stáhnout nějaký ovladač, nebo jestli budu muset zavolat providerovi internetu, opravdu nevím. Budu vděčný za jakoukoliv radu. Předem díky, Martin.

Předmět Autor Datum
to je otazka na jej providera internetu
jjj 25.03.2024 14:17
jjj
Jaký je nastaven DNS server? Případně dej výpis příkazem ipconfig. Ping na ty nefunkční weby funguje…
host 25.03.2024 14:32
host
Ahoj Možná tím že jsem ho přeinstaloval, jestli je potřeba stáhnout nějaký ovladač Teoreticky "chi…
syndrom 25.03.2024 14:45
syndrom
čuchám,že ti o2 nějak zasahuje do připojení, když se ti objeví stránka "od o2" atd... Může to být i… poslední
tupolev 25.03.2024 15:31
tupolev

Ahoj

Možná tím že jsem ho přeinstaloval, jestli je potřeba stáhnout nějaký ovladač

Teoreticky "chipset" ale záleží jaký systém si tam nasypal a co tam bylo, nějaké to tovární prostě nefunguje!
Chtělo by to čistou instalaci.
po tom začít předem staženým chipsetem, restart a co pak přijde pod ruku

Podle mě se to rozdrbalo tím obnovením, toto nemělo vzniknout vůbec

čuchám,že ti o2 nějak zasahuje do připojení, když se ti objeví stránka "od o2" atd... Může to být i něco s dobrým úmyslem, jako měly so-ho-routery že při výpadku wan unášely spojení a redirectovaly na adresu.routeru/InternetConnectionOutage.asp

Chtělo by to popsat, co je kam spojené, jestli zejména nemáš víc síťových prvků.

A je to tak?, že nejdou *někdy* a nebo *některé* weby?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru