Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kamera pro vzdálené pořizování fotek

Dobrý den,

potřeboval bych poradit. Na okně mám ptačí krmítko a tudíž bych chtěl nějaké pěkné fotky ptactva. Nenašel jsem foťák, který bych mohl ovládat z PC nebo z telefonu (iOS), dále bych potřeboval aby byl foťák stále zapnutý - zdroj tam přivedu, to je ten nejmenší problém. Jen bych očekával možnosti vybírání režimů na dálku (makro, auto,...). Nicméně nic takového jsem neobjevil na netu. Dále mě napadla webová kamera, kterou bych tam dal a připojil k intel NUCu - těch mám doma několik kusů, takže bych u okna nechal běžet PC s připojenou webovou kamerou a přes TeamViewer bych se na PC napojil a mohl pořizovat záznam, foto atd. Jenže, nenašel jsem webovou kameru, která by měla režim macro s autofocusem (autofocus je podmínka v každém případě). Dále mě napadnul tam dát nějaký telefon a na něm taktéž pustit TeamViewer - toto jsem již zkoušel, ale problém byl ten, že telefon mi zhasnul po nějaké době, i když v systému jsem to měl vypnuté. Každopádně potom jsem již přes TeamViewer nebyl schopný telefon "odemčít" a pustit aplikaci fotoaparát. Poslední možnost mě napadla nějaká action kamera, ale u těch se vůbec nevyznám - může to dělat foto? Má to režimy makro, aufotocus,...Možnosti ovládat vzdáleně? Opravdu netuším. Moc Vám děkuji za jakýkoliv nápad.

OBSBOT Tail Air by asi měla umět to co potřebuji, jenže to je už cenový přestřel. Co takhle Trust TEZA 4K nebo Logitech BRIO 4K Stream Edition ? Nikde jsem se u webových kamero nedočetl ohledně těch režimech. Jestliže kamera bude od ptactva cca 10 - 15 cm, tak jestli to dokáže vůbec zaostřit.

Předmět Autor Datum
Třeba Canon EOS a nejspíš i RF lze ovládat z PC a nejspíš i z mobilu ... asis málo hledal (určitě i…
dsa 28.03.2024 17:33
dsa
nejsem odbornik na monitoring ptactva, nevim kolik hodlas investovat, ale plati axiom: znacku trus a…
brum brum 28.03.2024 19:51
brum brum
Muj Olympus Stylus sel kompletne ovladat bezdratove z mobilniho telefonu
Jan Fiala 28.03.2024 19:56
Jan Fiala
Nie som odborník na chov ptáctva, foťákom tiež nerozumiem, ale našiel som pekný web pre inšpiráciu:…
pme 28.03.2024 20:00
pme
Tak jsem tu ještě našel v šuplíku Canon PowerShot G9x Mark 2. Lze ovládat i přes telefon, lze nastav…
Tastatur 28.03.2024 20:21
Tastatur
Co tak automaticke nahravenie cez kameru? TP-Link ma 2k modely s automatickym nahravanim napriklad.…
fleg 28.03.2024 20:21
fleg
Nechci ti do toho kecat, ale dobrá fotka se musí "vysedět".
IQ37 28.03.2024 21:02
IQ37
Ano to já vím. Fotografování není zrovna můj koníček, já jen, že tu mám pár krmítek, sem tam si tam…
Tastatur 28.03.2024 21:28
Tastatur
na twitteru se tím bavil Bru(n)tální elektrikář (@AcaNerd73), zkus se ho zeptat. poslední
lední brtník 28.03.2024 22:27
lední brtník

Tak jsem tu ještě našel v šuplíku Canon PowerShot G9x Mark 2. Lze ovládat i přes telefon, lze nastavit ať nezajíždí objektiv, zhasnutí displeje, vypnutí zvuků...Takže zítra to zkusím dát za okno. Nevýhoda je, že nelze foťák používat při nabíjení, takže budu muset na baterku přidělat dráty a pouštět tam 3,6V což nebude problém přes nějaký LM 2596 DC DC.

Ano to já vím. Fotografování není zrovna můj koníček, já jen, že tu mám pár krmítek, sem tam si tam stoupnu a kokám na sýkorky a proto jsem si říkal, že by nebylo od věci si udělat pár snímků. Před oknem mám kameru Tapo od TPlinku, ale popravdě, ty videa jsou totální odpad. Proto jsem se zeptal, čím je lze vyfotit v lepší "kvalitě". Kdybych uměl zprovoznit Lumii 950 xl na vzdálené ovládání, tak mi ty fotky bohatě stačí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru