Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem externí disk - Boot menu

..Pěkný den..mám takový sen..V PC mám 3 HD a v šuplíku 320GB externí disk.Nechal bych v PC asi jenom jeden SATA, zbytek vyhodil..Tady bych nainstalil Linux, aby manželka a dětičky mohli řádit ve virových vodách :-Da já bych si na externí 320 dal poctivé XP..Teď jde o to, jestli by to fungovalo..Jakým systémem by se spouštěl PC.:-(.Jestli před zmáčknutím tlačítka bych musel 320 přes USB zapojit..který systém by se spouštěl? Nebo až po spuštění tam připnout externí disk, ale jak pak spustit xp?:?: V PC bude zřejmě Ubuntu a jeho tzv. GRUB řeší spouštění dvou systémů na disku..Ale tam bude vlastně jenom jeden a druhej bych připnul..Pokud mně někdo trochu pochopil, poraďte..:i:
Změna předmětu, původně: externí disk (LaKr) (Kráťa)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
MS oficialne nepodporuje Win (XP) na USB disku (su tam nejake technicke problemy ktore debili v MS a… nový
MM.. 10.11.2008 14:01
MM..
Dodam zkusenosti, cteni/ukladani je (co se tyce rychlosti) zhruba polovicni oproti internimu disku.… poslední
JR_Ewing 10.11.2008 14:33
JR_Ewing

MS oficialne nepodporuje Win (XP) na USB disku (su tam nejake technicke problemy ktore debili v MS asi nemaju zaujem riesit, dolezitejsie je ze to ma novu znelku). Nie je to pomale, pomale su len mozgove bunky debilov v Microsofte :)
Neoficialne a velmi komplikovane sa to da rozbehat ale na to si zober tyzden dovolenky :))

Dodam zkusenosti, cteni/ukladani je (co se tyce rychlosti) zhruba polovicni oproti internimu disku. Tedy subjektivne posuzovano z chodu aplikaci a her.
Pokud tomu clovek nerozumi, tak je to dele nez na tyden ;-) kdyz vsak clovek ovlada, tak to v podstate spociva jen ve vytvoreni instalacniho cd pomoci N-Lite, instalace a chod uz je vcelku normalni.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru