Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Proč se nabíjí, proč se nenabíjí

Nerozumím jedné věci, chtěl bych fundovaně vysvětlit, proč si mi některé elektrovýrobky nabíjejí s určitými nabíječkami ano a s ručitými nabíječkami ne. Všem je společné USB-C konektor.

1: dokovací stanice od levného čínského dronu: nenabíjí se s moderní nabíječkou (Power Delivery 3.0) ani USB-C portem notebooku ,ani z powerbanky- nezačnou svítit diody nabíjení. Naopak bezzrcadlovku nabíjí OK

2.Bezzrcadlovka: nabíjí se z powerbanky USB-C portu, všech A i C portů počítače (C,A-standart-A-chargingport), z USB-C nabíječky. Dokonce se nabíjí z USB-A nabíječky, ale jen přímým kabelem A-C (nezáleží zda 2.0,3.0), ale už ne s -C-C kabelem + A-C redukcí.

3. smartphone. Sice se nabíjí se všemi kabely a nabíječkami, ale jsou tam nevysvětlené omezení maximálního proudu. S dokonalým USB-C-C kabelem z jakékoli nabíječky je max. proud 1.5A při 5A vždy ale s levným C-C kabelem je proud neomezen (tedy 2.3A), z powerbanky si je jako z jediné schopen vzít i 9 V.
4. Pouzdro sluchátek: nabiji se vždy.

Tedy XOR je v v USB-C nabíječce a USB-A nabíječce s kabelem přes redukci u pouzdra na dron+bezzrcadlovky

Čím to? zajímá mě především situace XOR

Poznámka: a to do toho nezahrnuju kabely. - zpřesnil jsem test tím, že jsem vyzkoušel všechny (vlastně asi 3 kategorii) možné kabely co do "vybavenosti" (USB 2.0 0.5m, USB20.0ěmm - kupodivu není jen rozdíl v délce/odporu, ale i kvalitativní, USB 3.1, USB 3.1x2l

Proudy neměřeny (mimo smartphone)

Předmět Autor Datum
To je odvislé jednak od kabelů,nabájecí nebo datový, pak od chytrosti nabíječky, od toho jestli si s… poslední
paul 25.04.2024 17:08
paul

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru