Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak dlouho v kuse je v pohodě mít zapnuté stolní PC?

Prakticky neomezeně. Já si kdysi udělal server ze staráho Pentia, od výměny disku do celodenního výpadku elektřiny v celé čtvrti to bylo něco přez tři roky a když obnovili proud, tak zase naběhnul a jel další rok, nebo tak něco, než jsem se rozhodl překopat systém.

A server je práce, kterou pro tebe dělá. Samozřejmě podle toho co potřebuješ, tak nadimenzuješ HW. Může to být specializovaná nabučená mašina, může to být obyčejný vyřazený kancl stroj, může to být i Rapsberry Pi. Poslední dobou pár let používám stařičký NB. Obvykle to jede, dokud to nevypnu/nerestartuju, s vyjímkou výpadku proudu.

(Vpomínám na debatu na nějakém diskuzáku před lety, kdy se nějak svezla řeč na servery a já jen tak z legrace vyjmenoval všechno, co mi na počítači běžně běželo, od NTPD, přez databáze, webové servery, gitservery ... Někdo se tam na mě osopil, že co tam tahám superpočítače, že se tam baví o obyčejných herních mašinách 50-80 tisíc Kč. Tak jsem opáčil, že ten můj superpočítač je netbook za 6.500 a že se omlouvám, že ruším jejich vznešené kruhy obyčejnou prací ]:) )

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny