Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ASUS Notebook - aftefakty bez důvodu

Ahoj, mám notebook ASUS ROG STRIX, nedávno mu skončila záruka, nikdy nebyl prenasen, taktovan, ani zatezovan nejak.. Vzdy jsem byl na notebook opatrny a podobne.

Pred tydnem se to zacalo dit, z niceho nic prestala fungovat cast obrazovky, zacal se notebook sekat, a delat artefakty pouze na 144hz frekvenci, po prepnuti na 60 hz je vse v poradku, zkousel jsem aktualizovat ovladace, windows nejnovejsi update, a nic... Jedine co se stalo ze ted uz nemohu ani do biosu, protoze po zapnuti notebooku vidim ty artefakty hned.. ale kdyz mam nastaveno ve windowsu 60hz tak vidim artefakty po zapnuti ntb (BIOS ATD) ale windows se nacte normalne, a vse bez problemu .... coz nepochopim ?

Pokud prepnu na 144hz (original refresh rate u notebooku) tak po zapnuti ntb - artefakty, windows - artefakty, a funguje jen 2% obrazovky takze nepouzitelne....

Nedokazu pochopit to ze pri 60HZ vidim po zapnuti NTB artefakty, a po najeti do windowsu mohu byt na notebooku treba celej den, a nic, vsechno funguje bez problemu, a kdyz dam resetovat notebook, tak zase skoci artefakty pri nacitani "ASUS LOGA "a pak to najede do windowsu jakoby nic, bez problemu...

DO biosu se nedostanu.. (neni nic videt pres artefakty) a do windowsu se dostanu bez problemu na 60hz...

fotka artefaktu:
https://ibb.co/VLcmrqg

16GB RAM
Ryzen 7 5800H
RTX 3050
144hz displej
Windows 11 original verze..

Vyzkousene i jine ovladace a nic :).. Jen nechapu spojitost ze aktualizace ovladacu a podobne ve windows 11 zpusobila to ze uz ty artefakty vidim i po " zapnuti NTB" to jsem pred instalaci z "MyAsus ovladacu" nevidel.. hned jak jsme je stahl a naistaloval a resetl ntb, tak to zacalo delat artefakty i po zapnuti ntb....JAkou to ma spojitost tedy?
Děkuji.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny