Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Grafická karta do AGP do 1500Kč

Zdarec,
jakou grafárnu do AGP koupit k Athlonu 2400+ do 1500Kč?
Bohužel je to PC postavený na chipsetu VIA, takže mám strach z ATI karet (mám špatné zkušenosti). Ideální by bylo sehnat GeForce 7600GS, jenže ta je už nesehnatelná. Na Aukru jsem viděl nějaký GF6600 s cenou okolo pětikila. IMHO by to bylo adekvátní, ale ten, co mu to sháním, by raději co největší výkon, aby z toho vymáčnul ještě nějaký hry. A taky aby to utáhnul i noname zdroj 350W.
V ATI kartách nemám žádnej přehled, co by tam bylo vhodný? A má cenu to riskovat s tím VIA chipsetem? Momentálně tam sice jede Radeon 9200, ale i tak....

(Novej PC nedoporučujte, na to opravdu nemá rozpočet. Už dlouho se snažíme nějakou kartu sehnat, i použitý, ale nikdo nic vhodnýho nemá.)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
skus google 7600GS cena, nieco vidim na http://pc-bazar.sbazar.cz/komponenty/prodam-koupim- aukce.ht…
MM.. 11.11.2008 20:39
MM..
7600GS mám sám doma, za ty prachy super kousek. Ale nechcu to bazarově od cizího člověka, Aukro je v…
Prasak 11.11.2008 20:48
Prasak
Aukro je bezpecnejsi? ::) V com? To tam maju akoze novu tu kartu alebo co? Tie linky co som dal su t…
MM.. 11.11.2008 21:38
MM..
Aukro je proti podvodům lepší v tom, že plná registrace probíhá dopisem pro ověření adresy a uživate…
Prasak 12.11.2008 00:42
Prasak
Tam je predsa kazdy inzerat z ineho mesta tak mozno najdes nieco aj zo svojho mesta. Nie ze by som t…
MM.. 12.11.2008 14:24
MM..
Nevím přesně typ desky, je to nějaká sestava od Autocontu a navíc ten PC nemám doma. Majitel mi jedn…
Prasak 12.11.2008 15:26
Prasak
ve 14 se da uz vydelavat a dost poslední
gdgdgd 12.11.2008 17:31
gdgdgd

skus google 7600GS cena, nieco vidim na
http://pc-bazar.sbazar.cz/komponenty/prodam-koupim- aukce.html (hladanie: 7600GS) ale bude to drahsie jak 5kilo.
Napr. http://komponenty.sbazar.cz/asus-n7600gs-silent-htd -256mb-praha-o1831548.html
alebo
http://komponenty.sbazar.cz/asus-geforce-7600gs-sil ent-256mb-agp8x-havlickuv-brod-o2014638.html

Co to je za VIA chipset konkretne? S ATI by podla mna nemali byt problemy na novsich via. Prinajhorsom znizis AGP na 4x a vypnes fastwrites. Dobra bola tusim 1950 Pro ale ta dost zere asi, neviem :) 7600GS by bolo asi najlepsie, malo zere a relativne dobry graf.vykon

7600GS mám sám doma, za ty prachy super kousek. Ale nechcu to bazarově od cizího člověka, Aukro je v tomto bezpečnější.
Konkrétní chipset neznám. Mám však z nedávné doby špatnou zkušenost, kdy jsem opravoval jinej PC s nějakým novějším VIA chipsetem (AGP) a byla tam ATI X1550 a s ní to totálně zamrzalo. Kdyby fungovalo hledání, dal bych ti sem link na vlákno, kde jsem to tady řešil. Pomohla až výměna za nVidii.

Aukro je bezpecnejsi? ::) V com? To tam maju akoze novu tu kartu alebo co? Tie linky co som dal su tusim aj na osobne prevzatie (platba pri prevzati), tak neviem co moze byt bezpecnejsie, predpoklad ze si z prahy alebo odkial to je, ten druhy je kdesi inde, je ich tam viac. Pise ze je na tu kartu este aj zaruka.
Zamrzat by nic nemalo ani s ATI (to je potom niekde HW alebo ovladacovy problem/vada), ale nechapem ze v com bude ta ATI lepsia.

Aukro je proti podvodům lepší v tom, že plná registrace probíhá dopisem pro ověření adresy a uživatelé si dávají vzájemné reference. Nebudu kupovat od někoho, na koho si ostatní stěžují. Při koupi na inzerát přes net nevím o protistraně vůbec nic. A osobní převzetí? Dost obtížná situace, ne každej bydlí v Cajzlogradu.

Zamrzání s ATI? Nevěř si tomu, ale skutečnost prostě nezměníš. Ten systém prostě tuhnul jak eskymácký ponožky, i když jsem to čerstvě přeinstaloval. Po výměně za nVidia kartu to jelo dobře. Možná to je tím, že ATI kašle na AGP karty a nedělá pro ně patřičný ovladače (+ kombinace s VIA), u nVidie v tomto není problém, proto bych raději nVidii. Nemůžu si pomoct, ale s ATInama jsem měl nesrovnatelně víc problémů.

A že se ptám na ATI karty? To proto, že nemůžu sehnat nějakou vhodnou nVidia kartu (alespoň novou), tak bych rád věděl, co od ATI by se dalo použít.

Tam je predsa kazdy inzerat z ineho mesta tak mozno najdes nieco aj zo svojho mesta.
Nie ze by som ti neveril ze si mal problem, mal som na mysli ze to bol skor nejaky HW problem v niecom (grafika, zdroj, BIOS, ovladace, janeviem).
Vseobecne sa da napisat len to, ze VIA je absolutny shit v kombinacii s cimkolvek (vzdy ked mam nieco s VIA tak je s tym aspon 10 problemov :) Ale generalne sa vyhybat nejakej kombinacii je imho nezmysel.

Nejak neviem ze co si ocakaval, na aukre neni to co chces, a v inom bazari nechces, len z aukra, nejak sa mi to vsetko logicky vylucuje :)
Ked si chcel konkretnu radu ze "ano mam ATI a funguje mi) tak musis pisat konkretne aku mas dosku, ono taketo nekompatibility dost silno zavisia od BIOSu na konretnej doske.
Potom ti niekto mozno aj napise ze ma tu dosku a funguje mu tam ATI-taka_a_taka.
Dobra a aj hodne vykonna bola tusim 1950 Pro, mozes sa poobzerat aj po nej. Ale ci ide na tajnej doske ti logicky nenapise nikto ;)

Nevím přesně typ desky, je to nějaká sestava od Autocontu a navíc ten PC nemám doma. Majitel mi jednou posílal, co mu vypsal Everest, tak ID základní desky je 10/20/2003-KM266-8235-A7V266MXC-00, co jsem vygooglil, tak by to mohla být OEM deska ASUS A7V266-MX. Proč mám strach a ATI? No protože to může jet, ale taky nemusí a co tak dělat s nekompatibilní kartou? Nejde o moje prachy, ale o 14 letýho kluka, pro kterýho je 1500 stříbrných docela dost na to, aby je vyhodil za něco, co nejede.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru