Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s instalací ovladačů k tiskárně (HP DeskJet Ink Advanatge 5075, Win 11)

Ahoj,

nedávno jsem si koupil nový NTB s OS Win 11. Připojil jsem k němu svou tiskárnu HP DeskJet Ink Advantage 5075 a stáhl jsem si od výrobce ovladače pro můj OS. Instalační program se rozeběhne, a dokonce tiskárnu i zaregistruje. V dalším kroku probíhá vyhledávání vhodného software, ale tento krok se nikdy nedokončí. Běží, dokud ho sám nezruším (klidně i 2 hodiny). Zajímavé je, že na tiskárně můžu i tak tisknout dokumenty, ale bez ovladačů už nemůžu třeba scanovat.

Tento problém patrně nějak souvisí s chybou Win update "Hewlett-Packard - USB - 2/10/2017 12:00:00 AM - 44.1.2402.1741, Chyba instalace – 0x80070103", kterou jsem rovněž zaznamenal. Našel jsem si následující návod, jak to opravit:

https://www.youtube.com/watch?v=FspcO64VF0c

ale žádná z metod nefunguje. Pokud jde o druhou metodu ve videu, přikládám i printscreen s chybou, která nastala. Vůbec nevím, co s tím. Nenapadlo by někoho něco? Předem díky moc! :)

Předmět Autor Datum
Na využívanie scanneru potrebuješ nájsť a nainštalovať TWAIN driver pre tlačiareň - čo je TWAIN rozh…
yYy 26.06.2024 11:47
yYy
hp doporučuje stiahnuť ovládače a ovládací program hp printing app pre win11 z microsoft store pre d… poslední
audax 26.06.2024 14:09
audax

Na využívanie scanneru potrebuješ nájsť a nainštalovať TWAIN driver pre tlačiareň - čo je TWAIN rozhranie? Toto:
https://sk.theastrologypage.com/twain
Bez TWAIN rozhrania (teda driveru) na tlačiarni scanner funguje ako "hlúpy scanner" - prejde, zosníma, uloží vo svojej pamäti a potom pošle na vytlačenie na tom istom zariadení. Ale už nevie, ako to poslať do PC, v akom formáte (*.jpg,*.pdf....), pretože s počítačom v tomto vôbec nekomunikuje (počítač totiž bez toho "nechápe", čo mu scanner posiela a čo má s tým vykonať).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru