Předmět Autor Datum
Co na to AI: Původ názvu "header bidding" Název "header bidding" pochází z oblasti digitální reklam…
Wikan 27.06.2024 14:41
Wikan
Takže je to jasný. Klonovaný tupolev.
host 27.06.2024 15:06
host
Tý jo, takové práce jenom aby měly AdBlockery co zahazovat ....
gilhad 27.06.2024 16:30
gilhad
Ja nechápem prečo stále sa do web stránok pridáva adware, keď to aj tak všetci (alebo aspoň väčšina)… poslední
Ale 27.06.2024 16:50
Ale

Co na to AI:

Původ názvu "header bidding"
Název "header bidding" pochází z oblasti digitální reklamy a odkazuje na techniku, kdy se aukce reklamního prostoru spustí ještě předtím, než se načte obsah stránky, a to v sekci HTML hlavičky stránky (header). To umožňuje lepší a efektivnější nabídky pro reklamy, než tomu bylo dříve. Tento postup dává inzerentům možnost konkurovat ve stejném čase a vyhodnocovat nabídky před tím, než se požadavek dostane na hlavní reklamní server.

Český překlad "header bidding"
V češtině se termín "header bidding" obvykle nepřekládá a používá se v původním anglickém znění. Pokud bychom ho přeložili, mohlo by to být něco jako "aukce v hlavičce" nebo "předběžná aukce v hlavičce".

Proč je header bidding lepší než RTB?
Header bidding má několik výhod oproti tradičnímu RTB (Real-Time Bidding):
1. Vyšší výnosy pro vydavatele: Header bidding umožňuje všem inzerentům konkurovat za reklamní prostor současně, což často vede k vyšším nabídkám a vyšším výnosům pro vydavatele.
2. Transparentnost: Header bidding poskytuje větší transparentnost, protože všechny nabídky jsou viditelné a mohou být porovnávány. To vede k lepšímu pochopení toho, kolik jsou inzerenti ochotni zaplatit za reklamní prostor.
3. Nižší latence: Tradiční RTB může vést k většímu zpoždění načítání stránky, protože jednotlivé aukce probíhají postupně. Header bidding tento problém řeší tím, že všechny aukce probíhají simultánně ještě před načtením stránky.
4. Přístup k prémiovým inzerentům: Díky header bidding má vydavatel přístup k širší škále inzerentů, včetně prémiových, kteří mohou nabídnout vyšší částky za reklamní prostor.
5. Lepší využití inventáře: Systém header bidding často vede k lepšímu využití dostupného reklamního inventáře, protože všechny dostupné reklamní plochy jsou zpřístupněny všem potenciálním inzerentům současně.

Tyto výhody dělají z header biddingu atraktivní volbu pro vydavatele hledající způsob, jak optimalizovat své příjmy z reklamy a zajistit lepší zkušenost pro uživatele jejich stránek.

Ja nechápem prečo stále sa do web stránok pridáva adware, keď to aj tak všetci (alebo aspoň väčšina) blokujú. Aký to má zmysel? Viac $ sa minie na integráciu toho adware než čo je z toho zisk. Pri tom existujú omnoho lepšie spôsoby získavania $ z web stránky aj bez reklám. Spôsoby ktoré nenasierajú používateľov a zároveň prinášajú vyšší zisk pre vlastníkov web stránok.

->0

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru