Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Posouzení sestavy + prodam ještě starý stroj?

Pokud je to na nejake neherni pouziti, ale neco na praci s grafikou, videem, tak ta RTX3050 muze mit celkem smysl. Veskere akcelerace pres CUDA, NVENC enkoder - na to vse je RTX3050 celkem fajn - hrozne moc to pomuze, a 8GB RAM staci i na nejake hratky s AI. Fakt vse tohle obrovsky rozdil oproti nejakemu APU, "G" ryzenu.

Cele je to na starsi - dosluhujici AM4 platforme, ale ony ty Ryzeny 5*** jsou porad celkem fajn, sam mam v praci i doma Ryzen 9 5900X a jeste dlouho nebude duvod k vymene. Samozrejme by bylo lepsi to stavet na AM5 platforme, s DDR5, ale vyslo by to nejspis o neco draz - nechce se mi ted to hledat a pocitat.

Co bych tam urcite nedaval, tak ten AC34 chladic. Endorfy Fortis 5 je daleko lepsi a stoji jen asi o dve stovky vic. Jen zkontrolovat case, jak maximalne vysoky chladic do nej vejde a pripadne dle toho vybrat jiny.

Osobne bych uz do pocitace fakt nechtel rotacni tvrdokol na uhli a paru a radej vzal 4TB SSD, ale je to samozrejme o penezich. Pokud jako uloziste pro nejake audio-video, klidne staci i nejake SSD s QLC.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny