Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dálkové ovládání Android 10 TV Box

Zdravím,

začíná nám pomalu blbnout dálkový ovladač k Android TV boxu Sencor SMP ATV2 , což by měl být přebrandovaný MeCool KM6 . Proto se poohlížíme po novém ovladači, kde bychom chtěli mít i číslice (kvůli sledovanitv) . Na Allegro jsem našel tento https://allegro.cz/nabidka/dalkove-ovladani-tv-boxu-pro-tx5-max-tx3-max-tx6-tx92-13740973601 , nicméně absolutně nemám tušení, zda-li je vůbec kompatibilní a spáruje se s Android TV Boxem. Na https://www.dalkove-ovladace.cz/ovladace-pro-tv-box-pvr-vcr-tanix-c-1458_3_1275/tanix-tx3-mini-nahradni-dalkovy-ovladac-p-15680 Jsem našel podobný, nicméně v popisu je uvedeno, že se ovladač nepáruje. Jak to tedy funguje? Nebo podle čeho mám hledat kompatibilní ovladače s tímto Android TV boxem?

Předem děkuji za odpověď. Případně pokud byste měli nějaký jiný tip na ovladač dejme tomu do 400 Kč,- a který by s Android TV Boxem fungoval a měl i číslice, tak sem s ním :-) .

Předmět Autor Datum
dialkové ovládanie hladaj podla toho,čo podporuje media box,sú tri zákl.typy: bluetooth,infrared a w…
audax 24.08.2024 08:41
audax
Ahoj Ten Tanix není pro tvůj box, nepůjde Na stránce jsem našel náhradu s tlačítky https://www.dal…
syndrom 24.08.2024 08:52
syndrom
Namátkou jsem zkusil sousedův ovladač od Magenta TV Boxu, což je rebrand Skyworth HY4403 a jde v poh…
SGvagon 24.08.2024 12:16
SGvagon
Takže čistě teoreticky by měl fungovat originální Skyworth ovladač také https://www.dalkove-ovladace…
SGvagon 24.08.2024 13:17
SGvagon
A jo, ty čísla. Já šel ve filtru po typu boxu a zazdil jsem je. Tady ta teorie, podle toho že si zku…
syndrom 24.08.2024 16:14
syndrom
Tak jsem zatím objednal ovladač od MeCool KM6 , který má oproti tomu našemu brand Sencoru tlačítko i…
SGvagon 24.08.2024 17:02
SGvagon
Vseobecne s androidimi boxy funguji rozumne RF dalkove, ma to podobne jako bezdratove mysi - klavesn…
lucifer 24.08.2024 11:54
lucifer
Jen bych dodal, ze zpravidla kazde normalni dalkove ovladani v pripade ze ma uvedeno "Android compat…
HPET 24.08.2024 17:37
HPET
V tom se právě nevyznám. Ovladač by se měl podle všeho párovat přes bluetooth, normálně se zobrazí v…
SGvagon 24.08.2024 18:06
SGvagon
Nikde jsem snad nenašel univerzální Android TV ovladač (ani na Aliexpressu) Dit hned v prvnim odka…
HPET 24.08.2024 18:14
HPET
Samozřejmě myslím ty s Androidem. Ovladače kde je tlačítko pro Google Asistenta. Jde mi pouze o to p… poslední
SGvagon 25.08.2024 21:41
SGvagon

dialkové ovládanie hladaj podla toho,čo podporuje media box,sú tri zákl.typy: bluetooth,infrared a wifi ,mnohé mediaboxy podporujú bt+infrared spolu,alebo wifi+infra,niektoré len niektorý z nich,sencory obvykle len infrared dialkové ovládače,takže vyberaj podla toho......

Namátkou jsem zkusil sousedův ovladač od Magenta TV Boxu, což je rebrand Skyworth HY4403 a jde v pohodě napárovat jako ten náš a fungujou i číslice. Očividně se tedy asi chytne jakýkoliv se stejnou verzí Androidu?
Ten General na dalkove-ovladace je nějaký celý přemapovaný, takže číslice 1, 2 a 3 fungují podle obrázku jako zkratky na Youtube, Prime Video a Obchod Play, které vůbec nevyužíváme. Takže číslice by asi nefungovaly.

Tak jsem zatím objednal ovladač od MeCool KM6 , který má oproti tomu našemu brand Sencoru tlačítko i pro zobrazení kurzoru myši :-) . To by byla dobrá náhrada za číslice, jelikož občas otevíráme internetový prohlížeč který se ovládá skrze kurzorové šipky hodně špatně. Tak dám vědět až přijde jak půjde spárovat a snad nebude blbnout jako ten od Sencoru (nestále opakovaní klikání např. při zvýšení hlasitosti nebo procházení programů kurzorovými šipkami) .

Jen bych dodal, ze zpravidla kazde normalni dalkove ovladani v pripade ze ma uvedeno "Android compatible" ti fungovat bude.
Kazdy vyrobce (nebo kdyby jsi chtel vytvorit treba vlastni) se staci drzet preddefinovaneho "keytable" at uz jde meson-ir config nebo ir-keytable kde je jiz dane co ktery "keycodes" znamena, treba 0x59 nebo 08 v HEX = “cislice 1” na dalkovem ovladaci atd.
O nicem jinem ta kompabilita (funkce tlacitek) aby jen sedel akeyscode vlastne ani neni.

V tom se právě nevyznám. Ovladač by se měl podle všeho párovat přes bluetooth, normálně se zobrazí v přidání ovladače na TV (jako ten dodávaný u Sencoru nebo právě Magentě od T-Mobilu) . Proč by jinak u ovladačů psali s čím jsou pouze kompatibilní? Nikde jsem snad nenašel univerzální Android TV ovladač (ani na Aliexpressu) .
Je např. ovladač od klasické televize s Androidem kompatibilní s Android TV Boxy? Některé od LG nebo TCL vypadají zajímavě.

Nikde jsem snad nenašel univerzální Android TV ovladač (ani na Aliexpressu)

Dit hned v prvnim odkazu v tvem dotazu je u toho dalkoveho ovlkadace napsane : Vhodné pro android TV

Některé od LG nebo TCL vypadají zajímavě.

Pozor, ne vsechny TV maji Android, nektere bezi na Linux a zde kazda firma si muze sve ovladacky delat podle sebe s vlastnimi keycodes.
Ja jsem treba pouzival nejakou dobu Bluettoth dalkove ovladni z Fire Stick 4K na jinych Android TV boxech, nebo na ruznych cinskych krabickach na kterych jsem testoval CoreELEC.
Vse fungovalo vcetne PADU, jen KOMPABILITA se zde muze tykat specialnich tlacitek ktere si nekteri vyrobci pridavaji, co ja vim treba tlacitko T-LINK na ovladacce TCL.

Asi tak, jestli nejde vylozene o dalkova ovladani IR pro urcity typ televizoru, ale o nejaky Bluettoth ovladac, tak je velka sance ze ti pojede, "cislice","HOME/domu", "BACK/zpet", "VOLUME/hlasitost", prepinani programu etc uz je predprogramovane v zavislostni na keykodu "Android" "ne znacky TV" ktere pouzivaji vsechny BT ovladacky stejne. (Az na specialni tlacika ktere mohou byt specificke pro urcity model TV), ale ty zakladni by fungovat zkratka meli.

Samozřejmě myslím ty s Androidem. Ovladače kde je tlačítko pro Google Asistenta. Jde mi pouze o to párování. U některých ovladačů je napsáno, že se párovat nemusí (viz. právě ten můj první uvedený) . Mělo by se jednat o bt ovladače, ale k čemu tam mají IR čidlo?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru