Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Řešení 5G pevného připojení

Dobrý den, řeším připojení k internetu a jediné dostupné řešení je 5G. S tím, že jeho síla signálu v oblasti není uvnitř domu právě terno, řeším venkovní anténu a nebo celý venkovní modem.

Zde přichází další omezení vhodné místo to anténu je na opačné konci komu, kde by měl být umístěn modem nebo switch, pokud bude modem kombinovaný s anténou a kabel bude dost dlouhý. Předpokládám, že by bylo lepší volit tedy vše v jednom na zdi venku a dovnitř táhnout datový kabel. Bude vhodné řešení:

D-Link DWP-1010/KT dwp-1010kt

Sice ta koncová krabice je i WiFi a musel bych s tím přímo do obýváku a od tam hodit zpět linku do technické místnosti, kde je switch, ale nenapadá mě jako laika jiná možnost.

Děkuji za reakce.

Předmět Autor Datum
Ahoj volba je to dobrá, relevantní a rozumná ale musíš počítat s tím že z BTS tě můžou vyhodit, omez…
zdenekhadrava 31.08.2024 23:00
zdenekhadrava
Díky za radu. SIM kartu mám od Vodafone a klidně bych si vzal jejich zařízení. Dnes jsem nad tím zas… poslední
ArnoldS 01.09.2024 20:07
ArnoldS

Ahoj volba je to dobrá, relevantní a rozumná ale musíš počítat s tím že z BTS tě můžou vyhodit, omezit nebo jakkoli ti znepříjemnit život napojit se jako soukromá osoba na net aby to trochu jelo je docela alchymie teda dle mé zkušenosti. zavolal bych na operátora který má u tebe BTS(vysílač) co nejblíže a ať tě připojí oni než dát 10k za modem a pak se budeš trápit a nebo se v této problematice vzdělat a hrát si :-) což bych asi udělal já osobně :-)
zkus: https://shop.elsevier.com/books/5g-nr-the-next-generation-wireless-access-technology/dahlman/978-0-12-814323-0 ale je to z roku 2018 ale základy furt platné.
A nebo 5G - mobilní sítě nové generace od Ivana Málka.

Ale opravdu bych to nechal na Jednom z naší trojky! Vodafone, T-mobile, O2

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru