Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem HD - 32 nebo 16MB cache ?

A tych 5% pripadov zrychlenia ti nestoji za par korun za cache? Ked vyslovene v otazke je ze pracuje s vela subormi tak to nebude 5% ale moze byt aj 50% pripadov.

P.S. Nechapem co vsetci chcete "skusenosti" a nejake percenta furt (aj u dualchannelu aj u tohoto) ved to je silne zavisle od konkretneho pouzivania PC, ked to mne zrychli moju pracu o 100% tak tvoju to moze zrychlit o 0% napr. ked na PC len browsujes na internete. Vsetky taketo veci zrychluju a cim viac toho je tym je to v sume vseobecne lepsie, NEDA sa napisat o kolko, a NEDA sa riadit ziadnymi subjektivnymi skusenostami niekoho ineho (navyse maju ludia tendenciu a) kecat a b) robit testy ZLE. A potom z toho vychadzaju nejake nezmyselne bludy v percentach.
P.S.2. navyse nezavisi to len od velkosti cache, ale aj od toho ze ako s tou cache pracuje controller disku. Ak by nahodou vyrobca naprogramoval do kontrollera disku aj nejaky spekulativny prefetch (prednacitavanie dat napr. celej stopy nad ktorou sa hlavicka nachadza) tak to moze zrychlit o dost.
Ked clovek vie za pracuje s vela subormi je lepsie kupit ten s vacsou cache (hlavne ak mam na vyber 2 disky od rovnakeho vyrobcu ktore sa lisia len velkostou cache) a nefilozofovat nad tym.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny