Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem DVD napalovacka kopiruje a prehrava pomaly

DVD kopiruje asi 30 min., napaluje asi hodinu, DVD video prehrava mierne sekane. Mal som problem s rychlostou HDD este davno, nebol zapnuty DMA mod, aj ked som vyhladaval, tiez som nasiel ze by tento mod mal byt zapnuty, ale - predtym to islo dobre, tak neviem ci sa to mohlo vypnut samo - a tiez neviem najst tu volbu DMA, teda an iskontrolovat ci je to zapnute. Ked to nie je tym, kde moze byt este problem v SW? Ci uz len HW problem to moze byt?

Nie je to moj pocitac, je to DVD napalovacka LG, kupovana pred 2 rokmi, neviem teraz presny typ, interna, IDE, OS Win XP.

Dakujem.

Předmět Autor Datum
Zkopne se to do PIO módu z důvodu chyb na jednotce (v registry si to systém zapisuje). Na vině může…
kmochna 13.11.2008 17:22
kmochna
Dik, vyskusam sa pozriet ci je to tym DMA. Edit: - Teraz som si spomenul kde to je, tam kde aj HDD,…
Dreamer 13.11.2008 17:25
Dreamer
Kabel... :))
Abox 13.11.2008 17:39
Abox
Moze byt zly kabel? Ale ked to predtym islo? No ale vymenit ho mozem, mam niekolko nepotrebnych. :-) poslední
Dreamer 13.11.2008 17:42
Dreamer

Zkopne se to do PIO módu z důvodu chyb na jednotce (v registry si to systém zapisuje). Na vině může být (u CD/DVD mechanik), silně poškrábané média, dále chybná/špinavá (čočka) mechanika, špatně docvaklá nebo poškozená kšanda, eventuelně řadič.

Tento počítač/ spravovat/ správce zařízení/ řadiče IDE/ primární nebo sekundární/ vlastnosti. Pokud je tam PIO, tak jednotku odebrat a nechat vyhledat změny v HW.

Dik, vyskusam sa pozriet ci je to tym DMA. Edit: - Teraz som si spomenul kde to je, tam kde aj HDD, nejak mi to nezapina, mozno je to zvysenou teplotou. :-)

Mediami to urcite nie je, skusal som rovnake DVD na dvoch pocitacoch, na jedom to kopirovalo tusim 7 minut, na druhom 30.

Cestina mi zvycajne nerobi problemy, ale co je to "kšanda"?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru