Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Aky notebook na internet a filmy?

Jasné, ale jde o vymezení pojmů/skutečností.

Vyšší záruka, než 2 roky, je záležitost nabídky výrobce/prodávajícího (Obchodní zákoník). Ze zákona na ni, pokud není jinak písemně ujednané, nemáte právo (Občanský zákoník) - čili je to "nadstandardní" záruka.

Keby tam bolo 3 roky a ja by som dostal len 2, predpokladal by som ze sa jedna o kvalitny vyrobok a aj ked budem mat len 2 roky, tak tomu by som doveroval viac ako ked tam je 1 rok...

V případě těchto starostí (do jisté míry Vás opravdu chápu) Vám doporučuji se k noteboku hezky/ohleduplně chovat, dokoupit NBD záruku nebo zakoupit notebook, jako např. Dell řada Latitude, Precision, Lenovo řada T, W, X atd., kde již v základu bývá často (nějaká) 3 letá záruka takřka dobrým mravem a konstrukce/materiály šasi nabídne lepší plasty - třeba s uhlíkovými vlákny, magnéziové slitiny, hliníkové plochy, kovové výztuže atp... Pokud se již nebavíme o něčem jako Panasonic Toughbook :-D [Omlouvám se!].

Myslím, že v tomto případě/požadavcích není pro Vás notebook do 15 000 Sk dobrá volba.

Také bych nechtěl něco co se do 2 let rozpadne, ale to už člověk musí být trochu soudný/rozumný a vybavit se rovnou něčím, co splňuje takové nároky. Skutečně záleží i na způsobu používání (!) - i levnější/rozumně kvalitní může vydržet delší dobu ku spokojenosti.

Chápu problém, kdy se výrobek pokazí těsně po dvouleté záruce a budete takříkajíc "namydlený" - to je silně nepříjemné, problematické - v některých případech až s oprávněným výkřikem "nespravedlivé". Ovšem s tím se může setkat každý z nás u čehokoliv. Vzpomínám si, jak nedávno proběhla, tuším v rámci EU, debata, kdy mobilní telefon měl být se zárukou 5 let. Lavina nadávek od výrobců byla obrovská. Ovšem kdyby měla být skutečně garantovaná záruka takhle dlouhá, zrovna na něco tak denně používaného, z obavy o možné problémy by výrobci preventivně používali jiné technologie/materiály, které by dnešní velmi levné/dostupné výrobky cenou posunuly mnohem výše.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny