Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Internet na cesty

Clovece co furt riesis s nejakou "dirou". Ak chces internet tak v prvom rade musis mat nejakeho poskytovatela internetu, a az potom budes riesit ze do ktorej diry co strcis. Internet sa nevyskytuje len tak sam od seba v nejakej dire.

Pri vybere poskytovatela mas v zasade viac moznosti
1. mobilny internet (4G alebo cez mobil alebo mobilny modem) - relativne pomaly, trochu drahsi, ale mozes sa pripojit vsade kde je signal od daneho providera ktoreho si vyberes, t.j. mozes sa pripajat v roznych mestach v CR apod.
2. pevny internet (DSL, LAN rozvody v panelakoch, prip. WiFi spoj na providera pomocou velkej externej smerovej anteny na streche a AP) - rychlejsie ako mobilne, relativne lacne, ale neprenosne, pripojis sa len v tom dome/byte kde si si ho dal zaviest.
3. ked si len na dovolenke tak mozes ist niekde kde je wifi hot-spot zdarma alebo za nejaky poplatok na 24hodin, v hoteloch alebo niektore kaviarne alebo aj niektore mesta (BA) maju na nejakom namesti apod wi-fi hotspot zdarma. Hladaj www.google.com slova: wi-fi hotspot zdarma. P.S. dosah hotspotov je par desiatok metrov takze musis byt tam kde ten hotspot je.
4. ak mas doma pevnu telefonnu linku (telekom) tak ako nudzove kratkodobe riesenie sa da pouzit aj analogovy dial-up (pripojis telefonny drat do diery "56kb modem", urcite ju na NB mas a vytocis cislo nejakeho providera ktory nevyzaduje zmluvu, najdes na webe). Plati sa za minutu spojenia a je to relativne drahe a pomale, t.j. len nudzovka.

V pripadoch 1. a 2. dostanes nejaky modem ktory pripojis do LAN "diry" ktoru na NB tiez urcite mas. Alebo k DSL dostanes od providera DSL wifi router a budes mat svoj vlastny wifi hotspot doma. Ziadne dalsie moznosti nie su, tak nehladaj zbytocne ziadne dalsie "diry".

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny